AcasăLifestyleAmenajarea unei camere mici: 3 idei pentru un spațiu confortabil

Amenajarea unei camere mici: 3 idei pentru un spațiu confortabil

DISTRIBUIȚI

Sursa: Shutterstock

Imaginea poate fi descarcata aici

 

O cameră mică oferă intimitate și poate reprezenta un loc relaxant în care să te odihnești, să lucrezi sau să îți petreci serile. Pentru a te bucura din plin de aceste experiențe, este necesar să o amenajezi cu grijă, astfel încât să profiți de fiecare zonă disponibilă.

 

Amenajarea unui dormitor de mici dimensiuni poate reprezenta o provocare și îți poate pune creativitatea la încercare. Citește rândurile următoare pentru câteva sfaturi și idei utile de care să ții cont:

Alege cromatica și ambientul potrivite

Nuanțele folosite pentru decorul unei încăperi sunt foarte importante, acestea influențând direct maniera în care este perceput spațiul. Optează pentru culori calde, neutre, care să ofere senzația de mărire și să nu încarce vizual camera. Culorile pastelate precum galben, bej sau bleu pot reprezenta opțiuni de luat în calcul.

 

În ceea ce privește ambientul, asigură-te că toate obiectele sunt mereu aranjate și să nu ții la vedere ceea ce folosești doar foarte rar. Poți amplasa într-unul dintre colțuri un difuzor de parfum cu ulei esențial, care să ofere o stare de liniște atunci când îți petreci timpul în încăpere. Asigură-te că aerisești zilnic, deoarece într-o cameră mică aerul curat este foarte important.

Folosește materialele în avantajul tău

Atunci când amenajezi o cameră de mici dimensiuni, este recomandat să eviți folosirea covoarelor sau a draperiilor din materiale groase. Poți opta, în schimb, pentru carpete sau covoare înguste, care acoperă doar parțial podeaua și sunt realizate din materiale subțiri. Covoarele pufoase (tip shaggy) sau textilele grele vor oferi senzația de spațiu încărcat.

 

Și sticla este un material cu care poți jongla. În cazul în care ai nevoie de o masă, poți alege una din sticlă, care să nu încarce vizual camera. De asemenea, scaunele transparente sau în nuanțe foarte deschise vor oferi lumină încăperii, iar aceasta va părea mai spațioasă.

Optează pentru mobilier modular

Desigur, indiferent de mărimea dormitorului, de avea nevoie de un pat sau o canapea pentru dormit, de o comodă ori un dulap sau chiar un dressing pentru depozitare. Încearcă să profiți de tot spațiul disponibil prin folosirea mobilierului modular, care îți permite organizarea dormitorului în mai multe modalități.

 

O canapea extensibilă cu ladă de depozitare este potrivită pentru momentele în care ai nevoie de mai mult spațiu, fiind ideală atunci când vrei să dormi sau vine cineva în vizită. Evită să alegi mobilier care oferă vizibilitate la interior și profită, pe cât posibil, de toată înălțimea peretelui. Cu cât mobila este mai discretă și mai bine aranjată, cu atât camera va părea mai mare.

Asigură-te că încăperea este iluminată corect

Camerele mici tind să fie întunecate, de regulă, din cauza aglomerării de prea multe obiecte și a iluminatului deficitar. Optează pentru perdele lungi, din materiale subțiri, precum voalul, care au lungimea de la tavan până la podea. De asemenea, este recomandat să eviți lustrele sau candelabrele de mari dimensiuni sau care atârnă.

 

Te poți decide, mai degrabă, pentru câteva lampe verticale sau spoturi amplasate în colțurile camerei, pentru a avea surse de lumină multiple. Acestea vor oferi sentimentul de spațiu mărit și vor pune în evidență obiectele minimaliste.

 

Amenajarea unei încăperi mici este ușoară atunci când ții cont de proporții, texturi și alegi decorul potrivit. Păstrează mereu ordinea și aerul curat și te vei putea bucura de un loc ideal pentru activitățile tale. Ia în considerare ideile de mai sus și îți va fi mult mai simplu să profiți de spațiul din camera ta.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA