AcasăLifestyleAmenajarea unei băi în stil minimalist: 5 idei

Amenajarea unei băi în stil minimalist: 5 idei

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/baie-fereastr%c4%83-spa%c5%a3iu-1872193/

 

Stilul de design minimalist pare simplu de definit, însă ceea ce îl caracterizează este eleganța simplă, claritatea liniilor și a întregului concept. O baie amenajată în acest fel conține doar elementele strict necesare, iar prin alegerea atentă a mobilierului și accesoriilor spațiul respiră rafinament și curățenie.

 

Chiar dacă un astfel de aranjament ar apărea ușor de obținut, el are câteva reguli clare, despre care te invităm să afli mai multe în rândurile de mai jos.

  1. Mizează pe culori deschise în amenajarea în stil minimalist

Una dintre principalele idei de amenajare a unei băi în stil minimalist este să optezi pentru culori simple, deschise, cât mai naturale. Acestea creează impresia unui spațiu aerisit, curat și simplu, dar în același timp foarte rafinat. Albul este de obicei nuanța predominantă, dar pentru un pic de contrast este recomandat să alegi nuanțe de crem, gri deschis sau bej, pe care să le integrezi discret. De exemplu, poți adăuga acest element pentru gresia de la pardoseală sau pentru un strat de faianță vertical în spatele căzii de baie.

  1. Adaugă accente de culoare contrastante

Pentru a adăuga câte o pată de culoare și a sparge un pic din monotonie, adaugă anumite elemente de contrast. Poți insera, de exemplu, baterii pentru baie aurii sau negre pentru lavoar și duș, care conferă o notă rafinată, elegantă în acest context relativ simplu, metalul fiind chiar unul din elementele ce caracterizează o astfel de amenajare.

  1. Mobilierul este practic și funcțional

Un alt sfat de care să ții cont în amenajare este numărul de piese de care ai nevoie. Ceea ce este foarte important la o baie minimalistă este mobilierul simplu, practic și multifuncțional. Renunță la obiectele care nu-și au locul aici, alege obiecte durabile și rezistente și exclude cu desăvârșire accesoriile aglomerate, la vedere ori piesele mari și greoaie.

 

De exemplu, pentru senzația de spațialitate optează pentru lavoar suspendat, fără picioare și un cabinet identic ce susține chiuveta. Dulapurile de baie trebuie să fie și ele cu linii cât mai simple dar moderne, iar designul subtil să caracterizeze întreaga amenajare.

  1. Alege elemente de design cu linii simple

Indiferent de dimensiunea spațiului, dar în special într-o baie mică, anumite elemente de design pot să creeze impresia de lumină, căldură și spațialitate. Un astfel de efect de design deosebit dacă montezi o ușă de sticlă în locul unei perdele de duș, și alegi un calorifer baie tip scară pe perete. Renunță la perdelele sau draperiile cu imprimeuri bogat decorate în favoare unor astfel de piese moderne, rafinate.

 

De asemenea, o chiuvetă mică, ovală sau rotundă, din piatră sau altă textură naturală va arăta deosebit pe un blat suspendat, din lemn atent finisat. Obiectele sanitare înălțate reprezintă dealtfel un element cheie în astfel de amenajări, deoarece nu blochează privirea și ajută la definirea unui spațiu aerisit.

  1. Adaugă puține accesorii

Finisajele potrivite, dar și câteva mici accesorii te vor ajuta să obții decorul minimalist pe care îl dorești. Obiectele decorative trebuie să fie integrate doar pentru a completa armonios spațiul așa că nu vei avea nevoie decât de unele atent alese.

 

Păstrează minimul necesar, și alege, de exemplu, o plantă decorativă în ghiveci care să înveselească un colț al încăperii, un copăcel bonsai sau un borcan cu pietre.

 

O baie amenajată în stil minimalist trebuie să fie caracterizată de simplitate, ordine și spațiu aerisit. Pune accent pe funcționalitate și estetică, și încearcă să echilibrezi culorile, materialele și volumele pentru a te bucura de amenajarea dorită.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA