AcasăEvenimentSportAMBIȚII FĂRĂ MĂSURĂ - Cum vor chinezii să ajungă în zece ani...

AMBIȚII FĂRĂ MĂSURĂ – Cum vor chinezii să ajungă în zece ani să domine fotbalul mondial!

DISTRIBUIȚI

AMBIȚII FĂRĂ MĂSURĂ Chinezii investesc miliarde în fotbal, iar transferurile răsunătoare sunt doar o parte din planul lor! Chinezii vor sa domine fotbalul mondial, iar președintele tarii susține investiții masive pe o perioada de 10 ani!

Transferurile pe bani grei făcute de cluburile din China în ultima perioada nu sunt întâmplătoare. Președintele Xi Jinping este microbist înrăit și și-a propus să transforme China în cea mai puternică națiune fotbalistică din lume.

El a conceput un plan pe 10 ani intre 2015 si 2025 în care chinezii să producă 100.000 de fotbaliști în cele 20.000 de școli noi de fotbal. Chinezii au început să construiască 70.000 de terenuri de fotbal și stadioane până in 2020. Ambiția președintelui chinez e mare. Vrea ca țara să organizeze și chiar să câștige Cupa Mondiala în următorii 15 ani!

Pentru asta, Xi Jinping i-a sfătuit pe miliardarii tării să investească masiv chiar și în fotbalul european. Cluburi precum West Bromwich Albion și Aston Villa au fost preluate de companii chineze, Milanul negociază de luni bune cu investitori chinezi, iar guvernul chinez a investit 300 de milioane de euro în noua academie a lui Manchester City, de unde își va lua cunoștintele necesare pentru a construi academii de top in China.

Xi Jinping chiar a vizitat în vara centrul ultramodern al lui City și a făcut cunoștință cu vedetele lui Guardiola.

transferurile-facute-de-chinezi-nu-sunt-intamplatoare-presedintele-pune-300-de-miliarde-pentru-titlul_1

Investițiile deja încep sa se vadă. După ce echipele puternice au adus jucători precum Hulk, Jackson Martinez, Alex Teixeira sau antrenori ca Andre Villas Boas, media de spectatori de pe stadioane a crescut, iar drepturile TV au fost cumpărate de China Media Capital cu 1 miliard de euro.

Chinezii vor sa dubleze economia din sport, la peste 700 de miliarde de euro în următorii ani, prin investiții de stat și parteneriate cu companii private. Chinezii vad sportul si ca pe o necesitate în dezvoltarea economiei lor, bazata masiv pe producție și export în acest moment.

Cluburi precum Shanghai SIPG, Shanghai Shenhua, Jiangsu Suning si Guangzhou Evergrande Taobao – campioana din ultimii 6 ani, au primit liber la transferuri de vedete internaționale, dar au si o misiune infernala. Aceea de a depăși Premier League la audiență și venituri din drepturi TV. Ultimul contract al primei ligii din Anglia a fost vândut pe 7 miliarde de euro, iar o parte importanta din acesti bani au venit chiar din China.

Carlos Tevez va deveni la 32 de ani cel mai bine platit fotbalist din istorie, peste Messi si Cristiano Ronaldo, cu un contract de 40 de milioane de euro pe sezon in China. Brazilianul Oscar a fost cumpărat de Shanghai SIPG de la Chelsea cu 60 de milioane de euro si va fi plătit cu 25 de milioane de euro pe sezon, cât câștigă Messi la Barcelona!

Fostul campion mondial Luiz Felipe Scolari, Sven Gorran Eriksson, Manuel Pellegrini,  Andre Villas-Boas si Gus Poyet sunt manageri de top din Europa momiti de banii chinezilor.

Rooney sau Zlatan Ibrahimovic au fost ademeniți și ei cu contracte uriașe, însă au refuzat. Deocamdată.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA