AcasăEvenimentSportAM SPERAT ÎN ZADAR – HCM Baia Mare pierde la Gyori, dar...

AM SPERAT ÎN ZADAR – HCM Baia Mare pierde la Gyori, dar calificarea se joacă duminică cu Viborg

DISTRIBUIȚI

Învinsă acasă în tur cu 26-18 de Gyori Audi, HCM Baia Mare își lega ceva speranțe de obținerea unui rezultat pozitiv în meciul retur. Cu siguranță cei optimiști au luat în calcul faptul că Gyori  era deja calificată în sferturi de pe locul doi, indiferent de rezultatele ultimelor două etape nu mai putea coborî sau urca în clasament.

Speranțele n-au ținut mai mult de o repriză, după care ne-am convins că partida nu poate fi câștigată de fetele noastre, indiferent cât de slab ar evolua campioanele Europei, pentru că HCM poate juca mai prost decât oricare adversar.

A demonstrat asta în repetiția generală de joi cu CSM București, și a confirmat-o în repriza a doua de la Gyori. S-a spus că în Capitală s-au menajat pentru meciul din Ungaria. Bine că echipele mari nu se odihnesc niciodată, fiecare meci fiind tratat cu atenție, seriozitate și maximum de efort. Numai echipele românești se odihnesc mereu, din varii motive.

Norocul nostru vine de la Larvik, lider detașat în grupa a doua din Liga Campionilor, cu 18 puncte după nouă victorii consecutive. Norvegiencele au învins la Viborg, după ce danezele au condus la pauză cu 14-12. Larvik și-a revenit în repriza secundă în primul rând datorită evoluției de excepție a Kristinei Riegelhuth, dubla campioană olimpică înscriind de nouă ori. S-a terminat 29-23 și Larvik le oferă fetelor noastre Viborg – ul pe tavă: câștigați duminică acasă și veniți cu noi între primele opt echipe ale lumii!

Necazul vine însă din Suedia, acolo unde franțuzoaicele de la Metz au câștigat, 23-21, în fața echipei Savehov, urcând pe locul patru și împingând HCM-ul pe poziția următoare.

Lucrurile se  complică mult în tentativa noastră de-a ocupa locul trei, care ne scapă de confruntarea cu Buducnost-ul Cristinei Neagu. Metz joacă acasă cu Gyori în ultima etapă și tare mi-e teamă că unguroaicele vor fi învinse.

Important e să câștigăm duminică acasă cu Viborg și apoi vom vedea dacă am terminat grupa pe locul trei sau patru.

HCM Baia Mare a avut un început de meci foarte bun, în minutul 22 conducea cu 7-5. Dar, după numai patru minute gazdele au preluat conducerea și controlul jocului, pe care nu le-au mai cedat până în final. O repriză destul de bună, marcată și de cele două aruncări de la șapte metri apărate de Barbara Arenhart. A fost 12-10 la pauză, apoi gazdele s-au desprins decisiv și pentru cronicar e greu să mai consemneze istoria unei reprize în care echipa noastră a jucat orice, numai handbal nu.

În clasament, pe primul loc se află Larvik, cu 18 puncte, urmată de Györi Audi ETO KC, 14 p, Viborg HK, 7 p, Metz Handball, 6 p, HCM Baia Mare, 6 p, IK Sävehof, 3 p. Primele patru echipe se califică în sferturile de finală.

În ultima etapă a grupei principale, Larvik joacă acasă cu IK Savehof (14 martie), Metz Handball primeşte vizita campioanei Györi Audi (15 martie), iar HCM Baia Mare joacă acasă cu Viborg HK (15 martie, ora 20). Campioana României are nevoie de victorie pentru a fi sigură de calificare, dar o poate realiza şi în condiţiile unui egal, cu condiția ca Metz să pierdă acasă.

Gyor – HCM Baia Mare 29-23 (12-10)

Gyori Audi: Orsolya Herr, Kari Aalvik Grimsbo, Kyra Viven Csapo – Jana Knedlikova (2 goluri), Heidi Loke (4), Tamires Morena Lima De Araujo, Ana Sen (2), Susann Muller (8), Dorina Korsos (2), Aniko Kovacsics (6), Macarena Aguilar (1), Szimonetta Planeta, Ivett Sepesi, Vesna Milanovic Litre, Agnes Boczko-Hornyak (3), Bernadett Bogdan-Bodi (1). Antrenor: Martin Ambros.

HCM Baia Mare: Barbara Arenhart – Alexandra Do Nascimento (4), Gabriella Szucs, Lois Abbingh (2), Valentina Ardean Elisei (4), Anastasia Lobaci, Elena Gjeorgjievska (1), Ksenia Makeeva (3), Luciana Marin (3), Ekaterina Davîdenko (2), Adriana Nechita (1), Camilla Herrem (3). Antrenor: Tone Toselj.

Grigore Ciascai

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA