Acasă Actualitate Social ALUNIȚE – Cum îți poți da seama dacă sunt cancerigene

ALUNIȚE – Cum îți poți da seama dacă sunt cancerigene

DISTRIBUIȚI

 

ALUNIȚE  Fiecare dintre noi îşi cunoaşte cel mai bine corpul şi este primul care poate observa orice schimbare apărută. Astfel, în plus faţă de a limita expunerea la soare şi folosirea produselor de protecţie solară, o bună informare cu privire la caracteristicile aluniţelor periculoase, precum şi monitorizarea lor periodică acasă pot ajuta la identificarea în timp util a nevilor cu potenţial cancerigen, atunci când ar putea fi trataţi prin simpla excizie. 

În cazul în care identificăm semnale de alarmă, este necesar să ne adresăm medicului dermatolog, singurul în măsură să facă recomandări de monitorizare sau tratament după caz, spune domnul doctor Laurenţiu Vlădău, specialist în Dermatologie şi Venerologie.

„Cele mai multe aluniţe sunt inofensive. În unele cazuri mai rare ele devin canceroase, astfel încât monitorizarea lor şi a altor zone pigmentate reprezintă un pas important în detectarea cancerului de piele, în special melanomul, o formă agresivă care se poate răspândi în sânge şi alte organe dacă nu este tratat timpuriu”, explică domnul doctor Laurenţiu Vladau.

În primul rând, trebuie să stabilim terenul, adică să localizăm şi să numărăm aluniţele. Cel mai bine este să documentăm aceste date în agenda personală. Aluniţele din zonele expuse, evidente, nu pun în general probleme, însă, trebuie să ne asigurăm că examinăm şi zonele ascunse sau care nu ne sar în ochi zi de zi. Trebuie acordată o atenţie sporită la tălpi şi între degetele de la picioare şi zonele private. Pentru cele din urmă putem folosi o oglindă de mână pentru a identifica leziunile.

 

Sursă info.

Sursă foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA