AcasăMARAMURESUL ISTORICARE ALT STATUT - Comuna Moisei devine stațiune turistică

ARE ALT STATUT – Comuna Moisei devine stațiune turistică

DISTRIBUIȚI

ARE ALT STATUT Autoritatea Națională pentru Turism va autoriza, în baza unui ordin al președintelui ANT, 12 noi stațiuni turistice, se arată într-un comunicat al instituției.

ARE ALT STATUT După ce au fost analizate documentațiile prezentate de UAT-uri (unitate administrativ teritorială), dar și după vizitele în teren, vor primi statut de stațiune turistică comuna Sucevița (jud. Suceava), comuna Pojorâta, (Suceava), Băile Banffy—Toplița(Harghita), Borsec(Harghita), Negrești-Oaș, (Satu Mare), Băile Ocna Dej, (jud. Cluj), comuna Sângiorgiu de Murș (jud. Mureș), localitatea Colibița (jud. Bistrița Năsăud), Moinești (jud. Bacău), comuna Baia de Fier (jud. Gorj), comuna Boghiș, (jud. Sălaj), comuna Moisei (jud. Maramureș).

0007__2013_05_28

Atestarea stațiunilor turistice reprezintă, pe lângă dezvoltarea socio-economică a acestor localități, posibilitatea de accesare a fondurilor europene — Axa 7—Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului/Prioritatea de investiții 7.1.-Sprijinirea unei creșteri favorabile a ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endrogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industrial aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice.

Autoritatea Națională pentru Turism are în vedere și realizarea, în viitor, a unei identități urbane adecvate, prin valorificarea resurselor existente (renovare/modernizare, dar și specific local), urmărirea realizării de legături și conexiuni, racorduri la drumurile naționale și europene, precum și încurajarea creării de conexiuni și cooperări cu alte localități similare, prin realizarea unor serii de evenimente, în comun.

Moisei (în maghiară: Majszin, în germană: Mosesdorf) este o comună formată numai din localitatea cu același nume.

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Moisei se ridică la 9.264 de locuitori, în creștere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 9.023 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (95,54%). Pentru 4,41% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută.

Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (88,39%), dar există și minorități de adventiști de ziua a șaptea(5,33%) și penticostali (1,54%). Pentru 4,47% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.

Moisei este localitatea în care a avut loc masacrul din 14 octombrie 1944, atunci când armata maghiară a omorât 39 de români și 3 evrei.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA