spot_img
AcasăNews AlertALOCARE - Trei arii naturale protejate din județul Maramureș au intrat în...

ALOCARE – Trei arii naturale protejate din județul Maramureș au intrat în custodia Muzeului Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare

DISTRIBUIȚI

Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare a elaborat și depus documentații pentru preluarea în custodie a trei arii naturale protejate de interes geologic din județul Maramureș. Acestea sunt Coloanele de la Limpedea, Rozeta de piatră Ilba și Rezervația fosiliferă Chiuzbaia. Această procedură intervine ca urmare a deschiderii „Sesiunii 1/2016 privind atribuirea în custodie a ariilor naturale protejate” de către Agenția Națională pentru Protecția Mediului.

După expirarea termenului de contestații au fost publicate rezultatele cu privire la evaluarea dosarelor de candidatură depuse în cadrul Sesiunii 1/2016 de atribuire în custodie a ariilor naturale protejate.

Conform normelor legale privind aprobarea Metodologiei de atribuire în administrare și în custodie a ariilor naturale protejate, convențiile de custodie se încheie în termen de 15 zile lucrătoare de la aprobarea raportului final de evaluare. Astfel, directorul Muzeului Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, Ioan Denuț, a fost prezent marţi, 17 mai, la sediul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului din București pentru a semna convențiile de custodie a celor trei arii naturale protejate de interes geologic din județul Maramureș.

Ana Pop

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA