AcasăLifestyleSănatateALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ - Guvernul vrea să le dea școlarilor brânză dulce, morcovi,...

ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ – Guvernul vrea să le dea școlarilor brânză dulce, morcovi, castraveți și iaurt

spot_img

DISTRIBUIȚI

ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ Guvernanții vor să-i învețe pe copiii românilor să mănânce cât mai sănătos și diversificat, fapt pentru care se gândesc serios să le îmbunătățească programul ”Laptele și Cornul”, prin care școlarii primesc zilnic, pe perioada școlii, un corn și o cutie cu lapte.

ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ Astfel, elevii şi preşcolarii vor primi, începând cu anul viitor, pachete de alimente mult mai diversificate, nu numai lapte, corn și măr.

Legea inițiată de ministerul agriculturii și care s-ar putea aplica din prima zi de școală a anului școlar 2017-2018 prevede ca școlarii să primească iaurt natural şi chiar brânză dulce.

Iar pe lângă mere vor mai avea pere, struguri, prune, piersici sau nectarine. Mai mult, se vrea și introducerea legumelor, ca morcov, ardei gras sau castravete proaspăt.

„Programul acesta se va implementa din 2017. Vrem să încurajăm o alimentaţie sănătoasă pentru elevii claselor primare, iar prin noul program vom introduce acest program şi la preşcolari.

În afară de lapte, mi-aş dori să putem oferi iaurt natural şi chiar brânză dulce. Iar în categoria fructelor vom putea da celor mici mere, pere, struguri, prune, piersici sau nectarine.

Mai mult, introducem şi componenta legumelor, morcov, ardei gras sau castravete proaspăt”, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

citește și PROBLEME – Doze insuficiente de vaccinuri în Maramureș

Reprezentanţii Ministerului Agriculturii spun că până la sfârşitul acestui an Guvernul va emite Ordonanţa de Urgenţă în baza căreia va lua fiinţă noul program de distribuţie a laptelui, fructelor şi legumelor în şcoli, iar până în luna iulie a anului viitor ar urma să fie adoptate şi normele de aplicare.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA