AcasăActualitateALEŞII JUDEŢENI AU APROBAT PROIECTUL - Palatul Administrativ va fi reabilitat

ALEŞII JUDEŢENI AU APROBAT PROIECTUL – Palatul Administrativ va fi reabilitat

DISTRIBUIȚI

ALEŞII JUDEŢENI AU APROBAT PROIECTUL Ședința extraordinară a Consiliului Județean Maramureș a avut loc miercuri, 4 octombrie pe ordinea de zi fiind cinci proiecte de hotărâre.


Cvorumul de ședință a fost asigurat prin prezența a 22 de consilieri dintr-un total de 35 de aleși județeni.

Întâlnirea a fost prezidată de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, care l-a avut alături pe vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș.

Aurica Todoran, noul secretar al județului, a arătat că își dorește să colaboreze foarte bine atât cu aparatul propriu, cât și cu aleșii județeni, asigurându-i de întreaga deschidere și disponibilitate. ”Îmi doresc să găsim, de fiecare dată, cu calm și înțelepciune soluții la orice probleme ar putea să apară”, și-a încheiat discursul Aurica Todoran, secretarul județului Maramureș.

Primele două proiecte au făcut referire la aprobarea proiectului și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”Reabilitare Palat Administrativ”, finanțat prin POR 2014 – 2020 precum și a cheltuielilor aferente.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 48 de milioane de lei, din care contribuția Județului Maramureș ar fi de aproximativ 10 milioane de lei. Din finanțarea pe care ar trebui să o suporte Consiliul Județean Maramureș, 774.300,22 lei reprezintă contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, iar 9.184.789,76 lei sunt cheltuielile neeligibile ale proiectului, inclusiv T.V.A. aferent.

Gabriel Zetea a arătat că proiectul tehnic a fost transmis de proiectant doar în cursul zilei de marți, 3 octombrie, iar aparatul propriu al CJ Maramureș a muncit foarte mult pentru ca proiectul să intre la aprobare în ședința de miercuri dimineața.

”Vreau să mulțumesc aparatului propriu care începând de ieri, de când a primit această documentație din partea proiectantului a muncit toată seara, toată noaptea, inclusiv azi-dimineață pentru a verifica acești indicatori tehnico-economici pentru a avea aceste două proiecte, astăzi, pe ordinea de zi.

Este un obiectiv important al județului, un simbol al administrației județene, unde atât Prefectura, cât și Consiliul Județean Maramureș își desfășoară activitatea. Vorbim despre o clădire care nu a fost practic reabilitată niciodată cu adevărat și care are nevoie de aceste intervenții deoarece este un centru al administrației județene care trebuie îmbunătățit, păstrând însă caracteristicile actuale ale clădirii.

În 18 mai 2016 a fost aprobată, prin hotărâre de Consiliu Județean, Strategia de dezvoltare durabilă a județului Maramureș pentru perioada 2014 – 2020. În acest document a fost cuprins portofoliul de proiecte prioritare ale Consiliului Județean Maramureș, aici fiind inclusă și reabilitarea Palatului Administrativ”, a arătat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Consiliul Județean Maramureș pregătește depunerea cererii de finanțare și a documentelor însoțitoare pentru accesarea fondurilor externe nerambursabile prin POR 2014 – 2020. Conform condițiilor specifice din Ghidul solicitantului de accesare a fondurilor în cadrul apelului de proiecte a fost necesară și aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiții.

Clădirea se află în administrarea județului Maramureș, în cadrul căreia își desfășoară activitatea atât aparatul de specialitate al consiliului județean, cât și personalul altor instituții. Cele două proiecte au fost votate în unanimitate de consilierii județeni prezenți la ședință.

Servicii de expertiză tehnică aferentă recepției la finalizarea construcției Centrului de Vizitare din Pasul Prislop

Al treilea proiect supus votului plenului a privit aprobarea de modificări în Lista obiectivelor de investiții și în lista poziției ”Alte cheltuieli de investiții” pe anul 2017, respectiv contractarea unor servicii de expertiză tehnică aferentă recepției la finalizarea execuției lucrărilor de construcție a Centrului de Vizitare din Pasul Prislop – Parcul Național Munții Rodnei. Suma necesară finanțării este în cuantum de 19,58 mii lei.

Cel de-al patrulea proiect aprobat de aleșii județeni a vizat modificarea Hotărârii nr. 164/30 octombrie 2013 privind încheierea Contractului de credit de investiții, a Contractului de ipotecă asupra creanțelor rezultate din veniturile bugetare ale autorității administrației publice locale precum și a Contractului de ipotecă mobiliară între CEC Bank SA și Județul Maramureș.

Astfel, s-a aprobat prelungirea cu 12 luni a perioadei de angajare (de tragere) a sumelor din creditul contractat în valoare de 116.000 mii lei, din care, până la această dată s-au efectuat trageri în valoare de 54.332,07 mii lei. Suma neutilizată din creditul autorizat este, în prezent, de 61.667,93 mii lei.

Ultimul proiect supus votului plenului a privit retragerea unor sume deja aprobate prin Proiectul cultural prioritar al Consiliului Județean Maramureș pentru anul 2017.

Este vorba despre 50.000 de lei, care au fost alocați pentru festivalul ”Hora la Prislop”, din Borșa și care nu a mai avut loc datorită lucrărilor existente pe DN 18, precum și cei 50.000 de lei alocați pentru ”Festivalul Castanelor” din Baia Mare. Parteneriatul încheiat în Județul Maramureș și Municipiul Baia Mare va fi respectat în continuare, prin colaborarea cu o instituție aflată în subordinea CJ Maramureș, respectiv Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania”.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA