AcasăEvenimentALERTĂ – Un nou cutremur în Nepal de 7,4 grade

ALERTĂ – Un nou cutremur în Nepal de 7,4 grade

DISTRIBUIȚI

Un cutremur cu magnitudinea de 7,4 grade s-a produs marți în Nepal, cu epicentrul la nord-est de Kathmandu, zona cea mai afectată de seismul din 25 aprilie, a anunțat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (United States Geological Survey – USGS), informează Reuters, AFP și EFE.

În capitala Kathmandu, oamenii s-au grăbit să iasă din clădiri. Mișcarea seismică s-a resimțit și în capitala Indiei, conform Reuters. 
Epicentrul cutremurului, care a lovit în apropiere de tabăra de bază pentru escaladarea Everestului, a fost măsurat la o adâncime superficială de aproximativ 19 km.

Mai multe cadavre au fost recuperate de la cel puțin o clădire, a declarat Paul Dillon, purtătorul de cuvânt al Organizației Internaționale pentru Migrație. Cel puțin patru persoane au murit, conform unei agenții ONU citate de AFP.

Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Asistenței Umanitare a confirmat marți că mai multe clădiri s-au prăbușit. Aeroportul din Kathmandu a fost închis. Autoritățile locale nu au putut fi contactate pe fondul întreruperii comunicațiilor după cutremur.

Un cutremur cu magnitudinea 7,8 grade a lovit pe 25 aprilie Nepalul, provocând decesul a cel puțin 8.046 de persoane și rănind mai mult de 17.800 de persoane, amintește Reuters.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA