AcasăActualitateSocialALERTĂ PENTRU ŞOFERI - Ceaţă în Pasul Gutâi şi Pasul Prislop, pe...

ALERTĂ PENTRU ŞOFERI – Ceaţă în Pasul Gutâi şi Pasul Prislop, pe DN 18, si pe DJ 184

spot_img

DISTRIBUIȚI

 Conducătorii auto care se deplasează pe DN 18, întâlnesc ceaţă în Pasul Gutâi şi Pasul Prislop. Vizibilitatea este redusă sub 100 de metri. Comitetul Judeţean de iarnă recomandă conducătorilor de autovehicule să circule preventiv în zonele cu vizibilitate redusă şi să folosească luminile de întâlnire pe faţă şi a poziţiei pe spate şi de ceaţă. Se solicită şoferilor să adapteze viteza autovehiculelor în câmpul de vizibilitate redusă şi să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul precedent. Se impune ca şoferii să renunţe, în zonele cu ceaţă, la efectuarea depăşirilor pentru a evita producerea de accidente rutiere. În caz de staţionare a autovehiculelor pe marginea şoselei sau în apropierea benzii de rulare este bine să semnalizaţi prezenţa acestora prin aprinderea luminilor de poziţie şi a celor de avarie

Vizibilitate redusă de ceaţă pe DJ 184!

 Atenţie şoferi! La această oră este semnalată ceaţă cu densitate mare  pe sectorul drumului judeţean 184, pe traseul Baia Sprie-Şişeşti-Dăneşti-Cavnic-Pasul Roata. Vizibilitatea în trafic este redusă sub 50 de metri.

              METEO

Vremea a fost caldă. Cerul a fost noros, iar pe arii extinse au căzut precipitaţii sub formă de ploaie care au avut şi caracter de aversă. În zona montană înaltă a căzut lapoviţă. Cantitatea maximă de precipitaţii înregistrată a avut valoarea de 2,3 l/mp, la Firiza. Vântul a prezentat intensificări de până la 58 km/h în zona montană înaltă. Ceaţa a fost prezentă la munte. Valori ale temperaturilor aerului pe parcursul nopţii şi dimineţii: 3 grade Celsius la Cavnic şi Borşa;  4 grad Celsius în Pasul Gutâi, Baia Sprie şi Petrova; 5 grade Celsius la Copalnic, Leordina, Ardusat şi Vişeu de Sus; 6 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei, Fereşti şi Târgu Lăpuş; 8 grade Celsius în Baia Mare. Stratul de zăpadă măsura 9 cm la Iezer, 8 la Runcu şi 5 cm la Cavnic.

Vremea, conform meteorologilor, rămâne caldă astăzi în Maramureş. Cerul va fi variabil. Pe arii restrânse va ploua în cursul nopţii. În zona montană înaltă precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 şi 10 grade Celsius, iar cele minime între 2  şi 5 grade Celsius. Izolat vor fi condiţii de ceaţă. Termometrele indică acum: 0 grade Celsius la Iezer; 4 grade Celsius la Borşa şi Dragomireşti;  5 grade Celsius la Târgu Lăpuş, Ocna Şugatag; 6 grade Celsius în Baia Mare, la Sighetu Marmaţiei şi Săpânţa;  5 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei şi Dragomireşti; 6 grade Celsius la Ocna Şugatag şi 7 grade Celsius în Baia Mare şi la Săpânţa.

HIDRO

 Nivelurile şi cursurile de apă din judeţ au fost în uşoară creştere şi nu au fost semnalate probleme deosebite. Exploatarea acumulării Strâmtori-Firiza se realizează în condiţii de siguranţă. Coeficientul de umplere al lacului este de 89%. Hidrologii apreciază că, în perioada următoare, nivelurile şi debitele cursurilor de apă vor fi variabile, fără fenomene deosebite care să contribuie la producerea unor situaţii de urgenţă.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA