AcasăActualitate112ALERTĂ INFECȚIE – Virusul ucigaș Zika a ajuns la Cluj

ALERTĂ INFECȚIE – Virusul ucigaș Zika a ajuns la Cluj

DISTRIBUIȚI

ALERTĂ INFECȚIE  Autoritățile au confirmat un nou caz de infectare cu ZIKA pe teritoriul țării noastre. Un bărbat de 36 de ani din Cluj-Napoca este al treilea pacient din România diagnosticat cu virusul ZIKA. Bărbatul, care este acum în afara pericolului, s-a prezentat la medic pe 20 iulie, după ce s-a întors din vacanța dintr-o zonă cu risc. Pentru că prezenta o parte dintre simptome, acesta a decis să ia măsuri.

Pe 12 iulie, Ministerul Sănătății a confirmat primul caz depistat cu virusul Zika în România, la o pacientă de 27 de ani care s-a întors dintr-o vacanță în Martinica. Femeia infectată cu virusul Zika a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din 5 până în 7 iulie. Pe 20 iulie, Miniserul Sănătății a confirmat existența unui al doilea caz de infectare cu virus Zika a unui cetățean român. Este vorba despre un băiat în vârstă de 10 ani, care locuiește împreună cu familia în Guyana Franceză de aproape doi ani.

Virusul transmis de țânțarul tigru are consecințe devastatoare și nu ar trebui să fie deloc ignorant, însă cel mai mult par să aibă de suferit femeile însărcinate. Infecția cu virusul Zika este transmisă de țânțari din specia Aedes, iar persoanele contaminate prezintă în general febră moderată, o erupție cutanată și conjunctivită. În mod normal, simptomele dispar într-o perioadă cuprinsă între două și șapte zile. Deocamdată nu există tratament sau vaccin specific, scrie Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pe site-ul său.

 

Sursă info.

 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA