AcasăActualitate112ALERTĂ ÎN MUNȚII DIN MARAMUREȘ - Bărbat de 70 de ani, căutat...

ALERTĂ ÎN MUNȚII DIN MARAMUREȘ – Bărbat de 70 de ani, căutat cu disperare de salvamontiști, pompieri, jandarmi și polițiști

spot_img

DISTRIBUIȚI

ALERTĂ ÎN MUNȚII DIN MARAMUREȘ  Zeci de pompieri, salvamontișți și jandarmi maramureșeni au fost mobilizați pentru o acțiune de căutare de amploare în Munții Rodnei. Doi bărbați, cetățeni maghiari, s-au rătăcit încă de ieri în munți.

Potrivit Salvamont Maramureș, bărbații se aflau într-o drumeție, fiind turiști, împreună cu un grup. La un moment dat, cei doi bărbați de 58, respectiv 70 de ani s-au despărțit de grup și au ajuns să se rătăcească în munți.

Alarma a fost dată de către persoanele din grup în momentul în care și-au dat seama că cei doi bărbați au dispărut. Zeci de polițiști, pompieri, salvamontiști și jandarmi au fost mobilizați încă de ieri pentru a-i găsi pe cei doi.

Salvatorii au pornit, de asemenea, și o acțiune de căutare de noapte, reușind reperarea turistului de 58 de ani. Din nefericire, bărbatul de 70 de ani nu a fost găsit nici până la această oră. Mai grav este că nici unul dintre cei doi bărbați nu era echipat corespunzător pentru o drumeție la munte.

Potrivit salvamontișților, intervenția cu elicopterul este scoasă din calcul din cauza condițiilor meteorologice precare.

Începând de ieri dupămasă, pompierii, salvamontiștii, jandarmii și rangerii desfășoară acțiuni de căutare a unei persoane, de origine maghiară, rătăcită în Pietrosul Rodnei. Persoana se afla în drumeție organizată, cu ghid, împreună cu alte 49 de persoane, iar la coborârea de pe munte aceasta nu a mai ajuns la locul de întâlnire. Căutările s-au desfășurat până ieri in jurul orei 12 p.m., iar în această dimineață s-au reluat. Salvamontiștii, pompierii, jandarmii și rangerii desfășoară căutările pe trei zone: Lala, Bila Putredu și Gârgălău. De asemenea, se pregătesc să intervină și forțe din județul Bistrița-Năsăud”, au declarat și reprezentanții ISU Maramureș.

 

Adrian Barbur/ ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA