AcasăActualitate112ALERTĂ DE GRIPĂ AVIARĂ – Zeci de păsări moarte găsite pe o...

ALERTĂ DE GRIPĂ AVIARĂ – Zeci de păsări moarte găsite pe o plajă din Constanța

DISTRIBUIȚI

ALERTĂ DE GRIPĂ AVIARĂ  Alertă de gripă aviară la Constanța, la două săptămâni după ce mai multe păsări, purtătoare ale virusului, au fost găsite în Portul Constanța, relatează Libertatea.ro

Localnicii care au ajuns astăzi pe plaja din Mamaia au descoperit cadavrele a zeci de păsări. Potrivit Neptun Tv, păsările erau deja în stare avansată de putrefacție.

România se afla în stare de alertă de la jumătatea lunii noiembrie, când autorităţile din Ungaria au dispus sacrificarea păsărilor existente în apropierea focarelor de gripa aviară din localităţile Bugac şi Kiskunmajsa. „Noi am luat măsuri restrictive la graniţa de vest, pentru că cel mai aproape focar era la 10 kilometri de noi, dar iată că a apărut în cealaltă parte a ţării, la Constanţa, la o pasăre migratoare: lebăda”, a spus vicepresedintele ANSVA.

Virusul H5N8 a fost identificat în mai multe ţări din Europa, printre care Olanda, Ungaria, Austria, Germania, Polonia, Eleveţia.

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură avertizează că gripă aviară va persista până la vară în ţările Uniunii Europene.

Sursă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA