AcasăActualitate112ALERTĂ DE GRAD ZERO - Doi craioveni, soț și soție, au fost...

ALERTĂ DE GRAD ZERO – Doi craioveni, soț și soție, au fost infectați cu antrax

DISTRIBUIȚI

ALERTĂ DE GRAD ZERO Doi craioveni, soţ şi soţie, se află internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Craiova, după ce analizele de laborator au arătat că aceştia sunt infectaţi cu antrax.

Cei doi locuiesc într-un cartier de la marginea Craiovei şi au în gospodărie mai multe animale, la locuinţa acestora urmând să se facă o anchetă epidemiologică, scrie News.

 

Bărbatul şi femeia s-au prezentat, pe 4 august, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova cu mai multe leziuni la mâini, ei fiind internaţi. Medicii au suspectat că în cazul celor doi este vorba despre antrax.

“Le-au fost prelevate probe, iar rezultatele de laborator au confirmat pe 8 august că cei doi pacienţi prezintă bacilul atrax.

Au fost transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase, unde urmează tratament corespunzător”, a declarat Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

El a precizat că cei doi s-au îmbolnăvit în urma contactului cu animalele din gospodărie, urmând ca la locuinţa acestora să fie făcută o anchetă epidemiologică.

Cele două cazuri de îmbolnăvire cu antrax au fost aduse la cunoştinţa specialiştilor Direcţiei Sanitar Veterinare Dolj.

Info

Citeşte şi ACCIDENT ÎN DEJ – Un șofer de autobuz beat la volan a lovit un autoturism, apoi și-a continuat drumul

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA