Acasăsinucidere maramuresALERTĂ DE CĂLĂTORIE - Avertisment de la MAE pentru românii din Italia:...

ALERTĂ DE CĂLĂTORIE – Avertisment de la MAE pentru românii din Italia: cod roşu de vreme severă

spot_img

DISTRIBUIȚI

ALERTĂ DE CĂLĂTORIE  MAE a emis o alertă de călătorie pentru românii care se află, tranzitează sau vor să călătorească în Italia. Aici sunt prognozate fenomene meteo severe în următoarele zile.

MAE informează că Serviciul de Protecţie Civilă italian a anunţat, pentru ziua de 12 decembrie, cod roşu cu pericol de inundaţii în regiunile Liguria şi Toscana. De asemenea, cod portocaliu pentru anumite zone din regiunile Emilia-Romagna şi Piemonte.

Potrivit MAE, condiţii meteorologice severe cu vânt puternic, temperaturi scăzute şi precipitaţii abundente, inclusiv sub formă de ninsoare, sunt prezente pe întreg teritoriul ţării.

Va fi afectată circulaţia rutieră şi mersul trenurilor, îndeosebi în nordul Italiei şi conexiunile maritime cu insulele Sicilia şi Sardinia.

În zonele alpine din regiunile Piemonte, Trentino Alto Adige şi Friuli Venezia Giulia există riscul producerii de avalanşe.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344.

Apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă. Se poate apela şi numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României în Italia: +393451473935.

Sursa info

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA