spot_img
Acasăsinucidere maramuresALERTĂ CANADA - Un oraș a fost evacuat din cauza unui incendiu...

ALERTĂ CANADA – Un oraș a fost evacuat din cauza unui incendiu de pădure în provincia Alberta

spot_img

DISTRIBUIȚI

Aproape 30.000 de locuitori au părăsit marți Fort McMurray, după ce au primit ordinul de evacuare în timp ce incendiile de pădure devastau primele case ale acestui oraș situat la 400 de kilometri nord de Edmonton, capitala provinciei Alberta (vest), transmite AFP.

„Incendiul avansează rapid, a fost declarat ordinul de evacuare” pentru toate cartierele orașului cu 100.000 de locuitori, au anunțat în jurul marți seară serviciile de urgență din Alberta.

„Este o situație înfricoșătoare și stresantă pentru persoanele care au fost nevoite să își părăsească locuința în aceste condiții”, a declarat premierul provinciei, Rachel Notley, în cursul unei conferințe de presă.

Obiectivul este de „a asigura securitatea persoanelor, de a le determina să părăsească orașul și de a supraveghea că sunt nevătămate și în siguranță”, a adăugat ea.

Până în acest stadiu, „am fost informați că nu există niciun rănit și nicio victimă”, a continuat Rachel Notley, menționând că spitalul era în curs de evacuare marți seară.
Ținut sub control până luni seară în sudul orașului, incendiul a fost împins de vânturi spre nord-est cu 50 de kilometri pe oră și a cuprins rapid marți primele cartiere din cauza secetei care afectează provincia unde recordurile de temperatură au ajuns la aproape 30 de grade Celsius.

„În total, nouă bombardiere de apă, 12 elicoptere și peste o sută de pompieri” luptă cu focul, iar alții au fost chemați ca întăriri, a explicat viceministrul agriculturii responsabil cu pădurile, Bruce Mayer.

Rachel Notley a adăugat că, inițial, au fost mobilizați 160 de polițiști pentru a organiza evacuarea a 30.000 de persoane din partea de sud a orașului.

Anunțând în jurul orelor 22.00 GMT primele evacuări și „altele care urmează”, Melissa Blake, primarul din Fort McMurray, a lansat un apel populației la calm pentru a ajunge la refugiile, cele mai multe improvizate, situate la circa 20 de kilometri spre nord.

În acest oraș locuit în principal de lucrători ai companiilor petroliere care exploatează șisturile bituminoase, responsabilii au atras atenția că mai multe locuințe au căzut pradă flăcărilor și că incendiul se extinde.

„Ca importanță a evacuării, este cea mai importantă organizată vreodată în provincie”, a apreciat premierul Notley.

Mai multe citiți pe Agerpres.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA