spot_img
AcasăEvenimentALERTĂ alimentară în Maramureş. Autorităţile au descoperit un PARAZIT în macrou congelat

ALERTĂ alimentară în Maramureş. Autorităţile au descoperit un PARAZIT în macrou congelat

DISTRIBUIȚI

Foto: image.made-in-china.com

Autorităţile au instituit o alertă alimentară în mai multe judeţe din ţară, după ce au descoperit un parazit în macroul congelat importat din insulele Feroe de către o firmă din Bucureşti, a declarat şeful DSVSA Hunedoara, Ioan Dumbravă, citat de Mediafax.
„O parte din cantitatea de peste 60 de tone a ajuns la un depozit din Bihor şi de aici în mai multe judeţe, printre care Hunedoara, Timiş, Arad, Sălaj, Maramureş, Dolj, Cluj. În judeţul Hunedoara a ajuns o cantitate de 320 de kilograme de peşte, care s-a vândut deja în 12 magazine din Valea Jiului”.
„Cantităţile fiind mici, s-au dat imediat şi probabil deja au fost consumate. Oamenii pot sta liniştiţi, parazitul Anisakis este unul evisceral, adică se localizează în intestine, care de regulă nu se consumă. Nu s-a descoperit parazitul şi în musculatură, prin urmare, oamenii nu au fost infectaţi”, a spus Dumbravă. Şeful DSVSA Hunedoara a adăugat că nu au fost înregistrate cazuri de persoane care să se simtă rău în urma consumului peştelui din acest lot. (Antena3.ro)

(stire in actualizare)

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA