AcasăActualitateSocialALERTĂ ALIMENTARĂ - Condimentul care poate duce la paralizie

ALERTĂ ALIMENTARĂ – Condimentul care poate duce la paralizie

DISTRIBUIȚI

ALERTĂ ALIMENTARĂ Specialiştii lansează o alertă alimentară foarte importantă. Se pare că un condiment extrem de răspândit în cămările oamenilor poate produce grave probleme de sănătate.

ALERTĂ ALIMENTARĂ Anasonul e pus pe lista neagră de către specialişti.

Condimentul nu este indicat în gastrite, ulcer gastric şi duodenal. În doze prea mari, uleiul volatil poate să ducă la apariţia unor manifestări toxice care pot duce la paralizie musculară, tremor, stare de euforie sau somnolenţă. Acesta poate produce sensibilizare la soare, deci se recomandă evitarea lui pe timpul expunerii la soare. Folosirea uleiul de anason nu este lipsită de efecte secundare, astfel cantităţi mari ingerate pot provoca greaţă şi vărsături, convulsii şi chiar edem pulmonar.

Şi totuşi, anasonul e socotit plantă medicinală şi este utilizat frecvent în colicile abdominale, inclusiv la copii. Pentru calmarea colicilor la sugari se prepară o infuzie mai slabă. Ceaiul din seminţe de anason are diverse proprietăţi: tonic, antispasmodic, diuretic, vermifug, emenagog, galactogen, anunţă Realitatea TV.

sursa info

sursa foto

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA