spot_img
AcasăActualitatePoliticAlegerile locale vor avea loc pe 10 iunie 2012

Alegerile locale vor avea loc pe 10 iunie 2012

DISTRIBUIȚI

Guvernul a decis ca alegerile locale să aibă loc pe 10 iunie. Data fusese stabilită de principiu de liderii Coaliţiei în urmă cu trei săptămâni. Data alegerilor a fost decisă în şedinţa de marţi, prin Hotărâre de Guvern.

La finalul anului trecut, Guvernul Boc şi-a angajat răspunderea în Parlament pentru comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare.

Curtea Constituţională a decis, însă, în luna ianuarie, că organizarea alegerilor locale şi parlamentare la aceeaşi dată determină încălcarea dreptului de a fi ales, ca urmare hotărârea a fost declarată neconstituțională.

În cadrul scrutinului din 10 iunie, cetățenii vor alege consilierii locali, consilierii județeni, primarii și președinții Consiliilor Județene. Spre deosebire de alegerile anterioare, nu va exista un al doilea tur al alegerilor, candidații la funcția de primar care au obținut cele mai multe voturi vor fi declarați câștigători. Consilierii locali și cei județeni vor fi aleși pe liste de partid, în vreme ce primarii și președinții de Consilii Județene vor candida uninominal, ca reprezentanți ai partidelor politice sau independenți.
Grigore Ciascai

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA