Acasăsinucidere maramuresALEGERI ÎN SUA – Anunțul făcut de FBI cu privire la Hillary...

ALEGERI ÎN SUA – Anunțul făcut de FBI cu privire la Hillary Clinton, cu puțin timp înainte de alegeri

DISTRIBUIȚI

ALEGERI ÎN SUA  FBI își menține poziția și nu recomandă urmărirea penale lui Hillary Clinton, în scandalul e-mailurilor. Anunțul a fost făcut de directorul FBI James B. Comey, cu două zile înainte de alegerile prezidenţiale, după examinarea tuturor noilor e-mailuri ale candidatei democrate, relatează The Associated Press.

Într-o scrisoare adresată congresmenilor, directorul FBI a afirmat că anchetatorii au lucrat „zi şi noapte” să examineze e-mailurile găsite recent, care au dus la redeschiderea anchetei în acest scandal.

„Noi nu ne-am schimbat concluziile pe care le-am prezentat în iulie” cu privire la modul cum şi-a gestionat Clinton mesageria electronică pe când era secretar de Stat, a precizat directorul FBI. Anunțul redeschiderii anchetei în scandalul e-mailurilor a fost o lovitură dură pentru tabăra democrată. Acum, anunțul făcut de directorul FBI a fost salutat de echipa de campanie a lui Hillary Clinton, aproape imediat.

„Ne bucurăm că această chestiune s-a rezolvat”, a declarat Jennifer Palmieri, directoarea de comunicare a lui Clinton, pentru reporteri care însoţesc echipa de campanie în Ohio.

Clinton s-a înfuriat din cauza deciziei lui Comey de a alerta Congresul, la sfârşitul lunii trecute, cu privire la faptul că FBI-ul va examina noi materiale, pe care a catalogat-o ca „fără precedent” şi „profund tulburătoare”. Această decizie a făcut ţăndări avansul pe care Clinton îl avea în sondaje şi l-a impulsionat pe rivalul ei republican Donald Trump.

Donald Trump a abordat acest subiect la un miting din apropiere de Detroit, relatează BBC News. Candidatul republican susține că ar fi fost imposibil pentru FBI să încheie această anchetă într-un timp atât de scurt. „Ea este protejată de un sistem falsificat. Este un sistem complet falsificat. Am spus asta de mult timp”, a declarat Donald Trump.

„Hillary Clinton este vinovată, iar ea știe asta. FBI știe asta, oamenii știu asta, iar acum este timpul ca poporul american să facă dreptate în timpul votului, pe 8 noiembrie”, a continuat miliardarul.

FBI-ul a început să ancheteze cu privire la modul cum a fost gestionat materialul clasificat pe serverul privat al lui Clinton, în New York, după ce democrata a anunţat că intră în cursa pentru preşedinţie, în aprilie 2015.

 

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA