AcasăEvenimentALEGERI PREZIDENȚIALE 2019 - Start vot: Românii își aleg astăzi noul președinte

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019 – Start vot: Românii își aleg astăzi noul președinte

DISTRIBUIȚI

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019  Duminică, 10 noiembrie, românii sunt așteptați la vot, pentru a decide viitorul președinte al României. Dacă viitorul președinte nu va fi decis în primul tur, pe data de 24 noiembrie 2019 se organizează al doilea tur de scrutin.

Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00 astăzi în toată țara. La ora 7:34, prezența la vot în Maramures este de 0,67%, un număr de 2869 de maramureșeni prezentându-se la urne.

La nivel național, prezența la secțiile de vot este de 0,90%, un număr de peste 160 de mii de romăni fiind prezenti la urne de la prima oră.

Actualizare: ora 9:45

Prezența la vot la nivel național a ajuns la 6,01%, un număr de 1.095.278 de persoane s-au prezentat la urne pentru a își exprima opțiunea. În Maramureș, prezența la vot este de 4,66%, numărul total de maramureșeni care au votat până la ora aceasta fiind de 19.816.

Dintre cele două municipii din județ, Baia Mare și Sighetu Marmației, cea mai mare prezență la vot până la această oră este în Baia Mare (5,29%, 6.355 de băimăreni fiind prezenți la urne până la această oră), în Sighetu Marmației prezența la vot fiind de 4,13% (un număr de 1.481 de sigheteni fiind prezenți la urne până la această oră).

ACTUALIZARE: Ora 15:45

Prezență masivă la vot înregistrată până la această oră atât în Maramureș cât și în restul țării. La nivel național, prezenta la vot până la această oră a ajuns la 32,38%.

În Maramures, prezența la vot este de 27,94, un număr de 118.723 de persoane exprimându-și opțiunea până la această oră. În Baia Mare, prezența la urne până la ora 15:45 este de 30,49%, iar în Sighetu Marmației procentul este de 25,53%. Alegerile nu au fost fără incidente în Maramureș. Un bărbat de 68 de ani s-a ales cu un dosar penal.

La nivelul județului Maramureș a fost întocmit un dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de fraudă la vot, după ce un bărbat de 68 de ani din Vișeu de Sus a votat fără să aibă acest drept. Bărbatul s-a prezentat la o secție de votare din Vișeu de Sus și întrucât nu figura pe listele permanente, a fost trecut pe listele suplimentare și a votat. La scurt timp de la notificarea de către sistemul informatizat de monitorizare a prezenței la vot, polițiștii din cadrul Grupei operative de la nivelul Inspectoratului de Politie al Județului Maramureș au constatat că bărbatul nu are cetățenia română. Se continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit de polițiști„, au declarat reprezentanții IPJ Maramureș.

Știre în curs de actualizare.

 

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA