AcasăAdministrațieALEGERI PREZIDENȚIALE 2019- "Prea puțin mă interesează cine este președinte (…)Nu președintele...

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019- “Prea puțin mă interesează cine este președinte (…)Nu președintele ne pune pâinea pe masă, dar președintele ne-o poate lua” – Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

DISTRIBUIȚI

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019  Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, și-a exercitat astăzi dreptul la vot la secția de votare organizată în incinta Colegiului Tehnic Anghel Saligny. În primul tur nua votat deoarece a fost dezamăgit de candidații care nu au acordat un minim de interes municipiului Baia Mare care era angrenat la momentul respectiv în cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului în 2022. În turul 2, deși a votat, Cătălin Cherecheș nu pare mult mai încântat de candidații la funcția supremă din stat. Mai mult, acesta a avut o poziție vehementă și critică la adresa președintelui, indiferent cine ar fi acesta în urma votului de azi.

“Președintele trebuie să unească și nu să dezbine”

Cătălin Cherecheș spune că și-a exercitat astăzi dreptul, respectiv obligația de a vota, dorind să fie un exemplu și pentru alții, îndemnând la simț civic și ieșirea la vot.

Știm foarte bine că nici România, nici Baia Mare, nici Maramureșul nu stau în puterea unui singur om, respectiv în puterea președintelui. Cred că tot ceea ce se întâmplă în această țară stă în puterea fiecărui român și cred că ceea ce trebuie să arătăm mai departe, să dăm un exemplu inclusiv clasei politice și celui care va prelua noul mandat de președinte, este un exemplu de civism, de bunătate, de credință, de dragoste față de România. Un exemplu de hărnicie, de iubire între noi, oamenii. Dacă în continuare cei care sunt în fruntea statului vor continua să disipeze în comunitățile noastre și în întreaga țară doar ură, doar răzbunare și vor scoate în evidență într-un mod în care înseamnă neiubire de România, doar exemple negative, doar oamenii care fac rău, doar lucrurile care nu dau încredere oamenilor în România, atunci această țară nu va mai fi țară. Eu cred că în continuare că președintele trebuie să unească și nu să dezbine. Cred în continuare că președintele trebuie să fie primul exemplu al românului care iubește românii și nu a românului care în primul rând îi iubește pe alții și apoi pe români”, consideră Cătălin Cherecheș.

“Am toată încrederea că votul de astăzi va fi un vot care va echilibra scena politică și nu un vot care va dezbina scena politică”

Primarul consideră că dacă viitorii conducători ai țării, că vorbim de cel care va câștiga astăzi sau cei care vor urma în viitor, nu vor fi un exemplu, singura variantă va fi să îl educăm noi. Mai mult, Cherecheș speră ca votul de astăzi să aducă echilibru și să nu dezbine scena politică.

Am toată încrederea că votul de astăzi va fi un vot care va echilibra scena politică și nu un vot care va dezbina scena politică. Mi-aș fi dorit o campanie electorală mult mai civilizată și o campanie electorală în care cei care o exercită să își fi adus aminte și de lucrurile care țin de cei 7 ani de acasă. Pentru că vorbim de iubirea dintre oameni și iubirea dintre români. Dar, merg cu speranță înainte în primul rând pentru Baia Mare și pentru România. Și sincer vă spun, prea puțin mă interesează cine este președinte. Mă interesează foarte mult cine este fiecare român în parte și cum își rezolvă problemele de zi cu zi. Nu președintele ne pune pâinea pe masă, dar președintele ne-o poate lua”, a declarat primarul Cătălin Cherecheș.

Puteți urmări întreaga declarație video a primarului, AICI.

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA