spot_img
AcasăberzmudeALEGERI LOCALE - 3.030 cetateni au votat in urna mobila. 38 de...

ALEGERI LOCALE – 3.030 cetateni au votat in urna mobila. 38 de cetateni din UE au votat in Maramures

DISTRIBUIȚI

În listele electorale pentru alegerile autorităţilor administraţiei publice locale din Circumscripţia Electorală Judeţeană nr. 26 Maramureş au fost înscrişi432.080 alegători cu drept de vot. În listele electorale permanente au figurat424.785 persoane cu drept de vot, a precizat preşedintele B.E.J., judecător Virginia Pop.

Prezenţa la vot a maramureşenilor la alegerile autorităţilor administraţiei publice locale din data de 10 iunie în judeţul Maramureş a fost de 52.59%, fiind prezenţi la urne 227.248 de alegători cu drept de vot, care şi-au exprimat opţiunile electorale pentru alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean, primarilor unităţilor administrativ-teritoriale, consilierilor judeţeni şi consilierilor locali.

La birourile electorale ale secţiilor de votare au fost trecuţi pe listele electorale suplimentare 3784 de alegători care şi-au exprimat opţiunea electorală, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare (Legea nr. 67/2004, care precizează că preşedintele şi membrii birourilor secţiilor de votare, personalul tehnic auxiliar şi cei care asigură ordinea votează la secţia de votare unde îşi îndeplinesc atribuţiile, dacă domiciliază în unitatea administrativ-teritorială pentru care se votează la secţia respectivă).

La urne s-au prezentat 38 de cetăţeni, membrii ai statelor Uniunii Europene, care au făcut dovada domiciliului sau reşedinţei în raza teritorială a secţiilor de votare şi care şi-au exprimat opţiuniule electorale.

Urna specială a fost întrebuinţată, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, şi a fost utilizată pentru a asigura dreptul la vot a 3030de cetăţeni.

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA