spot_img
AcasăActualitatePoliticAlegeri locale 2012. În Maramureș, USL și PDL și-au stabilit candidații pentru...

Alegeri locale 2012. În Maramureș, USL și PDL și-au stabilit candidații pentru principalele posturi

DISTRIBUIȚI

Pentru alegerile locale din 10 iunie, cele două forțe politice din România, USL și PDL, au căzut de acord asupra candidaților pentru principalele posturi din administrația județului Maramureș. Nu sunt surprize, numele candidaților fiind cele vehiculate în presă de mai multă vreme.

La USL discuțiile asupra candidatului pentru președinția Consiliului Județean au fost purtate până în ultima zi, dar vorba aceea, a rămas cum s-a stabilit de prima dată. Așa că fostul liberal Zamfir Ciceu, actual membru al Partidului Conservator, va fi candidatul USL la Consiliul Județean. Este singurul reprezentant al PC la nivelul țării, care va candida pentru USL la această funcție. De aici se pot trage o serie de concluzii despre ce înseamnă să existe două filiale slabe, ruinate de interminabile dispute interne (PSD și PNL Maramureș), obligate să execute dispozițiile venite de sus. Dar despre toate astea vom avea timp să discutăm.

Cătălin Cherecheș, actual primar în exercițiu, va fi candidatul USL pentru Primăria Baia Mare. În celălalt municipiu al județului, la Sighetu Marmației, USL îl va avea candidat pe actualul viceprimar Ovidiu Nemeș.

PDL merge la Consiliul Județean cu președintele Mircea Man, iar la primăria municipiului reședință de județ cu Mihai Pătrașcu, directorul aeroportului, cel care a candidat și la interimarele din primăvara anului trecut. Se pare că aspirantul nu s-a obișnuit cu bătaia, dar sigur îi va prinde gustul după încă o tură.

În Sighetu Marmației, PDL îl va arunca în bătălie pe eternul Vasile Bodnar, călit în lupte, obișnuit cu înfrângerile, mereu ocupant al locului doi. Și aici candidatura lui Pătrașcu pune pe foc relațiile PDL cu partidul generalului Izmană, liderii acestuia, în profunda lor naivitate, credeau că Man va fi de acord ca veșnic pierzătorul Mircea Dolha să candideze (a treia oară!) la Primărie. Deocamdată acestea sunt datele, comentariile continuă…
Grigore Ciascai

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA