spot_img
AcasăActualitatePoliticAlegeri locale 2008. USL merge cu doi candidați la Primăria Baia Sprie....

Alegeri locale 2008. USL merge cu doi candidați la Primăria Baia Sprie. Octavian Cerneștean conduce detașat în sondaje!

DISTRIBUIȚI


Orașul Baia Sprie este una dintre localitățile în care USL nu va avea candidat unic la funcția de primar. Povestea este destul de lungă. Conform protocolului, acolo unde nu există primar USL în funcțiune, desemnarea candidatului se face în urma sondajelor de opinie. Inițial, organizația locală a PSD a cam fost de acord ca PNL să-și desemneze candidatul, dar, ulterior, s-a răzgândit. Asta după ce liderii locali au constatat că PSD stă mult mai bine în sondaje decât PNL.
Altfel spus, Octavian Cerneștean, persoana luată în calcul de PSD, a fost plasată în sondajele realizate, atât de USL cât și de PDL, pe prima poziție, în vreme ce posibilul candidat al PNL era întrecut chiar și de candidații independenți. Cu toată evidența sondajelor, PNL a mers mai departe, invocând ”tradiția liberală” la primăria orașului. Vorbe mari, fără acoperire în fapte pentru că Valer Barboloviciu a luat primul mandat candidând din partea PRM, iar în prezent va intra în competiție din postura de independent. La fel, Dorin Pașca, fost liberal, a candidat și a câștigat tot ca independent, ca atare nu mai are nicio treabă cu liberalismul. Interesant jocul pe care îl face actualul primar, Dorin Pașca. Prin toamnă, a trecut la UNPR, după care, bine sfătuit de pe margine, i-a lăsat cu ochii-n soare pe ostașii generalului izmănar Oprea. Conștient că orice apropiere față de partidele actualei Puteri îi aduc grave deservicii, Pașca vrea să se delimiteze de PDL și UNPR, numai că vrăjeala e prea ușor de dibuit. El, practic, este reprezentatul UNIC al celor trei partide din arcul guvernamental! Ca atare PDL, care are o puternică organizație în Baia Sprie, nu-și desemnează candidat la funcția de primar, la fel cum procedează UNPR și UDMR! Alte povești sunt de prisos. Candidatul actualei puteri este Dorin Pașca, camuflat și travestit în independent!

Cel mai recent sondaj îl dă câștigător clar pe Octavian Cerneștean
Ultimul sondaj de opinie a fost realizat la sfârșitul săptămânii trecute, la comanda USL Maramureș, rezultatele fiind centralizate în ultima zi din luna martie. Pentru prima dată, în chestionar nu a figurat candidatul USL, ci, separat, ai PSD și PNL, Octavian Cerneștean, respectiv Ciprian Roman. Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 294 de repondenți din Baia Sprie și toate localitățile aferente. Rezultatele nu diferă prea mult de cele consemnate în sondajele anterioare. La partide, ordinea este următoarea: PSD – 42,6%, PNL – 21,1%, PDL – 13,3%, PPDD – 12,6%, UDMR – 8,2% și UCM – 2,04%. Ordinea candidaților: 1. Octavian Cerneștean (PSD) – 36,7%, 2. Dorin Pașca (PDL, UDMR, UNPR) – 17,3%, 3. Sabo Dorin (PPDD) – 16,3%, 4. Ciprian Roman (PNL) – 12,8%, 5. Valer Barboloviciu (independent) – 12, 2%, 6. Hupka Felix (UCM) – 4,2%. Interesant, la partide situația este senibil egală cu cea consemnată în acest moment la nivel național, adică cu USL în jur de 60%. Se vede clar că găselnița PNL nu are nicio finalitate, ea va reuși cel mult să deruteze alegătorii, atâta vreme cât independendentul Barboloviciu are cam același scor cu Roman.

Cel mai grăbit să intre în competiție pare a fi Octavian Cerneștean. Miercuri, 4 aprilie, la sediul PSD din Baia Sprie (Piața Libertății, la parterul Casei de Cultură), va avea loc lansarea candidaturii lui Octavian Cerneștean pentru funcția de primar al orașului. Va fi prezentă conducerea județeană a PSD în frunte cu președintele Mircea Ursache, membri și simpatizanți ai social-democraților.
Grigore Ciascai

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA