AcasăMARAMURESUL ISTORICAlegeri cu final cunoscut. Vladimir Putin este noul președinte al Federației Ruse

Alegeri cu final cunoscut. Vladimir Putin este noul președinte al Federației Ruse

DISTRIBUIȚI

Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia din primul tur cu 58,3% conform unui exit poll. Un alt exit poll arată că Putin a câştigat cu 61,3%. Duminică, 4 martie, peste 110 milioane de ruși și alte două milioane din străinătate au fost aşteptaţi ca să-şi aleagă preşedintele pentru a cincea oară de la destrămarea URSS. Premierul Vladimir Putin s-a confruntat cu patru contracandidaţi dintre care niciunul, potrivit analiştilor, nu a reprezentat o ameninţare pentru Țarul Putin.
Putin a deţinut alte două mandate prezidenţiale în perioada 2000-2008. Ieri seară, la ora 23.00, ora României, secţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale s-au deschis în Extremul-Orient al Rusiei. Ultimele secţii de votare se vor închide la Kaliningrad, la 21.00 ora Moscovei (19.00 ora României), iar exit-poll-urile sunt aşteptate imediat după încheierea votului. Primele rezultate preliminare vor fi anunţate la miezul nopţii de duminică spre luni (22.00 ora României) sau la primele ore ale zilei de luni.
Mitingurile pro-Putin au început deja în centrul Moscovei, a anunţat un reporter Kommersant-FM, pe contul său de Twitter. “Mulţimi uriaşe de oameni se îndreaptă spre Bolotnaya, pentru a participa la demonstraţii”, a scris Nikita Batalov, în mesajul postat pe reţeaua de socializare.
Prezenţa la vot la nivel naţional a fost de 56% până la ora 18.00, ora locală a Moscovei (16.00, ora României), a anunţat Comisia Electorală Centrală. În republica Cecenia, s-a înregistrat o rată de participare record, de

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA