AcasăAdministrațieALEGERI ANTICIPATE – În 11 iunie, cetățenii din Ulmeni și Baia Sprie...

ALEGERI ANTICIPATE – În 11 iunie, cetățenii din Ulmeni și Baia Sprie sunt așteptați la urne, să își aleagă primarul

DISTRIBUIȚI

ALEGERI ANTICIPATE  Guvernul României a emis, în data de 20 aprilie 2017, Hotărârea nr. 251 prin care a stabilit data alegerilor locale parțiale pentru primari pentru data de 11 iunie 2017. Circumscripțiile electorale în care se organizează alegeri locale parțiale pentru primari în județul Maramureș sunt orașul Ulmeni și orașul Baia Sprie.

Hotărârea intră în vigoare în data de 7 mai 2017. În aceeași data intră în vigoare și Hotărârea de Guvern nr. 252 pentru aprobarea calendarului acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor locale parțiale.

Conform calendarului, cel mai târziu în data de 9 mai 2017 va fi desemnat președintele biroului electoral județean și a locțiitorului acestuia, în ședință publică, prin tragere la sorți, de către președintele tribunalului.

Cel mai târziu la data de 10 mai 2017, președintele biroului electoral județean va completa biroul electoral județean cu un reprezentant al Autorității Electorale Permanente, desemnat prin hotărâre a acesteia, și cu câte un reprezentant al partidelor politice ori al organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale care au grup parlamentar propriu în cel puțin una dintre Camerele Parlamentului. În termen de două zile de la data constituirii, Biroul electoral Județean va adopta regulamentul privind organizarea și funcționarea birourilor electorale.

Contestații privind completarea biroului electoral județean se vor putea face de către persoanele interesate, în scris, la tribunal, în termen de 24 de ore de la completarea biroului electoral Județean.

Guvernul României a emis, de asemenea, Hotărârea nr. 253 privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor locale parțiale și Hotărârea nr. 254 privind stabilirea cheltuielilor necesare pregătirii și desfășurării în bune condiții a alegerilor locale parțiale din data de 11 iunie 2017.

Comunicat de presă al Instituției Prefectului – Județul Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA