spot_img
AcasăberzmudeALEGERI 2012 - Ordinea pe buletinele de vot a fost stabilita prin...

ALEGERI 2012 – Ordinea pe buletinele de vot a fost stabilita prin tragere la sorti

DISTRIBUIȚI

În conformitate cu prevederile Legii nr. 67/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi a programului calendaristic pentru alegerile autorităţilor administraţiei publice locale din 10 iunie a.c., astăzi, în Sala Mare  a Palatului Administrativ a avut loc tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine pe buletinul de vot, în cazul listelor de candidaţi de către preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 26 Maramureş, în prezenţa membrilor acestora, reprezentanţilor partidelor politice, alianţelor politice electorale şi mass-media.

Preşedintele BEJ Maramureş, judecător Virginia Pop, a precizat că în prima etapă s-a procedat, conform art. 55 din Legea nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, coroborată cu Hotărârea BEC nr. 27/2012, la tragerea la sorţi a partidelor politice parlamentare. Din urnă au fost extrase, în ordine, următoarele partide politice parlamentare:

1.Partidul Democrat Liberal

2.Partidul Conservator

3.Uniunea Democrată Maghiară din România

4.Partidul Social Democrat

5.Partidul Naţional Liberal

6.Uniunea Naţională pentru Progresul României.

În ceea ce priveşte ordinea partidelor politice neparlamentare pe buletinele de vot, aceasta este următoarea:

1.Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale

2.Partidul Ecologist Român

3.Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat

4. Uniunea Ucrainenilor din România

5.Alianţa Civică Democrată a Romilor

6.Partidul Poporului Dan Diaconescu

7.Partidul Verde

8.Partidul Naţional Democrat Creştin

9.Partidul România Mare

10.Partidul Forţa Civică

11 Erdely Magyar Neppart – Partidul Popular Maghiar din Transilvania.

Hotărârea Biroului Electoral Central precizează că în situaţia în care un partid politic parlamentar participă atât separat cât şi în alianţă electorală, în diferite circumscripţii ale aceluiaşi judeţ, alianţa electorală va primi pe buletinul de vot numărul de ordine al partidului politic din componenţa sa, care a obţinut cea mai bună poziţie (numărul cel mai mic) în urma tragerii la sorţi.

În situaţia când una dintre formaţiunile politice respective nu are candidaturi înregistrate într-o circumscripţie electorală, buletinele de vot vor fi tipărite fără formaţiunea respectivă,  numărul de ordine ale acesteia din buletinul de vot, urmând să fie ocupat de către formaţiunea imediat următoare.

La birourile de circumscripţie teritorială constituite pe raza judeţului Maramureş (municipale, orăşeneşti şi comunale) se va desfăşura tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine pe buletinul de vot a partidelor politice neparlamentare, alianţe politice şi electorale care au înregistrat candidaturi rămase definitive în respectiva circumscripţie.

Pe buletinele de vot se vor înscrie, la final, candidaţii independenţi, în ordinea înregistrării candidaturilor acestora.

În consecinţă, pe buletinele de vot pentru funcţia de consilier judeţean, ordinea candidaţilor independenţi va fi următoarea:

  1. Ioan Buda
  2. Iustin Ioan Talpoş

Buletinele de vot pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, vor avea înscrisă, la final, candidatura lui Gheorghe Zoicaş.

Preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr.26 Maramureş urmează să comunice prefectului, cel târziu mâine, 11 mai a.c.,  ordinea pentru înscrierea pe buletinele de vot, a listelor de candidaţi şi a candidaţilor la funcţia de primar şi a candidaţilor la funcţia de preşedinte al consiliului judeţean, precum şi a ordinii pentru candidaţii independenţi. Termenul limită pentru tipărirea buletinelor de vot este data de 31 mai.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA