AcasăLifestyleAlegerea unui câine - 4 lucruri pe care sa le iei în...

Alegerea unui câine – 4 lucruri pe care sa le iei în calcul

DISTRIBUIȚI

Persoanele care doresc să-și ia un câine se confruntă cu o mulțime de întrebări, mai ales dacă este primul lor câine. Ce rasă să fie? De unde să-l cumpere/adopte? Sunt câteva criterii după care merită să alegi câinele, și anume:

Ia în considerare dacă poți sau nu să ții un câine

Nu toată lumea își poate permite să țină un câine în casă. Vezi dacă stilul tău de viață îți permite să ai un animal de companie care necesită multă atenție, timp și bani. Un câine trebuie plimbat, hrănit și îngrijit.

Dacă îți place să călătorești sau dacă ești plecat cu afacerile, câinele va trebui să fie lăsat cu altcineva sau luat cu tine – ceea ce nu este întotdeauna ușor.

Fii pregătit ca acest câine să-ți schimbe complet stilul de viață.

Decide ce rasă de câine îți dorești

Există câini de vânzare – decorativi, de vânătoare, de pază, de turmă. În prezent, există numeroase informații online despre fiecare rasă, inclusiv despre temperamentul lor, predispoziția la diferite boli, atitudinea față de copii și nevoile speciale de dresaj.

Ochii mari și căprui pe un botișor drăguț ar putea să-ți întunece cu ușurință judecata, dar încearcă să îți amintești că un câine este un lucru pe termen lung, așa că asigură-te că sunteți perfecți unul pentru celălalt!

Ia în considerare scopul adoptării unui câine

Dacă ieși în pădure și pe câmp cu câinele tău, acesta trebuie să fie suficient de rezistent. Dacă dorești un cățeluș pentru bunica, pentru ca ea să nu se simtă singură, atunci nu alege un câine mare sau hiperactiv. Pentru copii, alege un câine de talie medie sau mare, jucăuș și prietenos.

Astfel, rasele nu diferă doar în ceea ce privește aspectul. Cercetează  trăsăturile de caracter ale câinelui înainte de a-l aduce acasă.

Alege nu numai rasa, ci și crescătorul

Dacă știi deja ce rasă dorești, ai grijă de unde cumperi cățelul. Caută un adăpost cu cât mai multe informații pe site-ul său web. Este bine dacă acest adăpost este recomandat de cineva pe care îl cunoști și în care ai încredere. Site-ul ar trebui să aibă poze cu cățeii și părinții lor. În acest fel, este posibil să îți faci deja o idee despre cum va crește și ce va deveni cățelul tău.

astfel, este foarte important de unde și de la cine achiziționezi un cățeluș.

Dacă ai devenit fericitul stăpân al unui câine, este necesar să-i oferi îngrijirea și dragostea de care are nevoie. Câinele tău mai are nevoie și de dresaj ca să învețe comenzile de bază. Dacă nu te pricepi la aceasta, caută un dresor profesionist de câini.

Este important să îți hrănești câinele în mod corespunzător. Câinele tău ar trebui să fie consultat cel puțin o dată pe an la veterinar. În cazul în care câinele tău are o stare de sănătate excelentă, va fi vorba doar de vaccinări anuale.

Nu uita că un câine nu este o jucărie sau un obiect de decor, ci o ființă vie.

Dacă ești absolut sigur că ai nevoie de un cățeluș, atunci partea distractivă urmează să vină – găsirea unui mic prieten cu patru picioare!

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA