spot_img
AcasăActualitateSocialALCOOL FĂRĂ ACTE - Un braşovean şi un fărcăşan au fost prinşi...

ALCOOL FĂRĂ ACTE – Un braşovean şi un fărcăşan au fost prinşi cu 567 litri alcool prin Şomcuta Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI

Doi bărbaţi, surprinşi în miez de noapte transportând prin Şomcuta Mare  alcool fără documente legale, vor fi cercetaţi penal pentru evaziune fiscală

 Azi noapte, poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei oraş Şomcuta Mare aflaţi în patrulare pe drumul naţional ce tranzitează oraşul, au oprit pentru control un autoturism marca  Opel  înmatriculat în judeţul Braşov.

Conducătorul autoturismului, Nelu C., de 41 ani, din judeţul Braşov era însoţit de Fănică F., de 38 ani, din comuna Fărcaşa. Cei doi transportau în miez de noapte peste 560 litri de alcool pentru care nu au putut prezenta documente de însoţire şi provenienţă. Cu sprijinul reprezentanţilor D.J.A.O.V.Maramureş s-au prelevat probe şi s-a  determinat concentraţia alcoolică a lichidului transportat. Cei 567,5 litri alcool de concentraţie 48%, în valoare de 14.187,5 lei a fost ridicată de poliţişti şi predată în custodia autorităţilor vamale, fiind indisponibilizat şi autoturismul folosit la transportul alcoolului.Cercetările continuă urmând a fi dispuse măsuri legale.

  •  Altă evaziune fiscală şi nerespectarea legislaţiei privind societăţile comerciale, constatate, de această dată, în zona Sighet

 Poliţiştii de investigarea fraudelor din cadrul Poliţiei municipiului Sighetu Marmaţiei s-au aflat ieri, pentru câteva ore, într-o acţiune pe linia combaterii evaziunii fiscale în municipiu şi în localităţile învecinate. Trei infracţiuni, din care una de evaziune fiscală şi două prevăzute de Legea 31/1990 privind societăţile comerciale au fost constatate în urma activităţilor executate, la care s-au adăugat alte două amenzi  contravenţionale în valoare de 6.000 lei, aplicate în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990. Faptele ce conturează infracţiunea de evaziune fiscală şi activităţile prin care s-a încălcat legislaţia privind societăţile comerciale au fost constatate la o societate comercială din Giuleşti. Poliţiştii au demarat cercetări faţă de reprezentanţii societăţii după ce au constatat că în perioada 2010-2011, societatea a desfăşurat activităţi economice generatoare de venituri, însă nu le-a declarat organelor de impunere fiscală, prejudiciind bugetul statului cu sume importante ce urmează a fi stabilite în urma unei inspecţii fiscale. Totodată, mijloace financiare  importante ale firmei  sunt suspectate să fi fost folosite în alte scopuri decât cele pentru care erau destinate. Toate aceste aspecte urmează a fi lămurite în cadrul cercetărilor care se desfăşoară într-un dosar penal.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA