spot_img
AcasăEvenimentALBINE UCIGAȘE - O femeie a murit, iar un bărbat este în...

ALBINE UCIGAȘE – O femeie a murit, iar un bărbat este în comă după ce au fost înțepați de albine (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

Cazuri grave la Spitalul Județean de Urgență “dr Constantin Opriș” din Baia Mare. Doi pacienți au ajuns în stare critică după ce au fost înțepați de albine. Din păcate, cu toate eforturile depuse de medici, pentru unul dintre ei nu s-a mai putut face nimic și a murit. Celălalt este în continuare în stare critică pe secția de Terapie Intensivă.
Femeia în vârstă de 59 de ani era la muncă pe câmp în momentul în care a fost atacată de o albină. Femeia a intrat în șoc anafilactic și nu a mai putut fi salvată. De cealaltă parte, bărbatul în vârstă de 49 ani a ajuns la Spitalul Județean, unde a intrat de două ori în stop cardio-respirator, fiind salvat de medici de fiecare dată. Acum este în stare critică la Terapie Intensivă.
„În Secţia de ATI au fost internaţi doi pacienţi care au ajuns la spital, datorită înţepăturilor de albină. Pacienţii se ştiau alergici, iar după înţepătură au intrat în şoc anafilactic. Din păcate unul dintre ei, respectiv o pacientă de 59 de ani, a decedat. Celălalt pacient, un bărbat în vârstă de 49 de ani, este în continuare în terapie intensivă. Starea lui este foarte gravă, instabilă, iar prognosticul este foarte rezervat. Pacienta de 59 de ani, cea care a decedat, a fost şi prelevată. De la ea s-au prelevat rinichii. Menţionez că ambii pacienţi sunt din zona rurală, unul era în pădure şi unul pe câmp”, a declarat ec. Sorina Pintea, manager Spitalul Județean de Urgență Baia Mare.
„Persoanele care se ştiu alergice, în general sunt instriuite să aibă la îndemână trusa de urgenţă, pentru că sunt în pericol dacă nu-şi administrează la timp medicaţia de urgenţă. Au fost cazuri care s-au soldat cu decesuri, şi de aceea pacienţii trebuie să poarte tot timpul la ei adrenalină. Există adrenalină fie sub formă de fiole, care se injectează subcutanat, sau există aşa numitele epipenuri, care se administrează mult mai uşor, intramuscular. Pacientul trebuie să-şi administreze adrenalina în primele minute de la înţepare, iar după aceea trebuie să cheme salvarea. Nu se va deplasa el la urgenţă”, a declarat dr. Gabriela Hirian, medic alergolog în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare.

ACTUALIZARE

Din păcate și bărbatul a decedat la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA