AcasăLifestyleSănatateDATE ALARMANTE - România are cea mai ridicată rată de avort din...

DATE ALARMANTE – România are cea mai ridicată rată de avort din Europa, dublă față de media UE

DISTRIBUIȚI

DATE ALARMANTE România are cea mai ridicată rată de avort din Europa: 480 de avorturi la 1.000 de naşteri, conform unor date publicate în anul 2012 de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

DATE ALARMANTE Astfel, aproape jumătate din copiii concepuţi sunt avortaţi, o rată de peste două ori mai mare decât  media Uniunii Europene, conform csid.ro.

România înregistrează şi cea mai mare rată a mortalităţii materne: 27 decese la 100.000 de naşteri.

Într-un studiu realizat de Institutul Naţional de Statistică se arată și faptul că, în perioada ianuarie 2012 – martie 2013, pe segmentul de vârstă 15-19 ani, au fost înregistrate 12.073 de gravide. 7.547 au ales să întrerupă sarcina. 

„Statisticile alarmante sunt confirmate de reticenţa femeilor din România de a merge periodic la ginecolog.

Datele existente arată că un sfert dintre românce nu se adresează medicului ginecolog decât atunci când resimt diverse simptome supărătoare sau când suspectează o sarcină. Peste 20% nu obişnuiesc sa meargă la controale ginecologice anuale.

citeşte şi INOVATOR – Tratament pentru cancer, dezvoltat în România

Cauza principală a acestui dezinteres este lipsa educaţiei sexuale cu privire la importanţa controlului ginecologic. Dar şi necunoaşterea faptului că peste 95% dintre problemele depistate în cadrul examinărilor medicale sunt tratabile”, a declarat Prof. Univ. Dr. Monica Cîrstoiu, Spitalul Universitar de Urgenţă, Bucureşti.

sursa

foto

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA