AcasăActualitateSocialALARMANT - Cancerul de limbă afectează tot mai mulţi maramureșeni

ALARMANT – Cancerul de limbă afectează tot mai mulţi maramureșeni

spot_img

DISTRIBUIȚI

ALARMANT Numărul maramureșenilor care suferă din cauza cancerului limbii sau în zona gâtului este tot mai ridicat.

ALARMANT O spun specialiştii care se confruntă zilnic cu astfel ce cazuri şi care arată că, în ciuda aşteptărilor şi a speranţelor, numărul cazurilor de gen creşte de la un an la altul.

Doctorul Ovidiu Rotaru medic primar chirurgie buco-maxilo-facială spune că s-a ajuns în situaţia în care din cele aproximativ 650 de intervenţii chirurgicale care le-a efectuat în primele şapte luni ale anului în 30% din cazuri s-a confruntat cu cancer în zona amintită.

Rotaru spune că cele mai multe cazuri de acest gen se înregistrează la bărbaţi, în special la cei care consumă alcool (tărie) şi sunt fumători. El precizează că nu există o categorie de vârstă predilectă, dar că a întâlnit  pacienţi suferinzi de această boală încă de la 35 de ani.

Medicul mai arată că pacienţii prezintă la început mici eroziuni, sau pot să simtă uneori limba amorţită, însă de cele mai multe ori aleg să nu dea prea mare importantă primelor simptome. Aşa se face că de cele mai multe ori pacienţii ajung la spital când boala este într-un stadiu avansat, când nu mai pot să mişte limba şi este necesar să fie supuşi unor intervenţii chirurgicale mutilante.

Tot el a arătat că în astfel de cazuri se pot consideră norocoşi şi cu şanse de supravieţuire mult mai mari cei care descoperă la timp problema. Motiv pentru care recomandă consultul de specialitate atunci când există chiar şi cea mai mică problemă.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA