Acasăsinucidere maramuresALARMĂ MEDICALĂ – S-a descoperit o bacterie rezistentă la orice antibiotic

ALARMĂ MEDICALĂ – S-a descoperit o bacterie rezistentă la orice antibiotic

DISTRIBUIȚI

ALARMĂ MEDICALĂ La o femeie din SUA a fost descoperită o bacterie extrem de rezistenţă la antibiotice. Chiar şi cel mai puternic antibiotic nu reuşeşte să distrugă bacteria cu mutaţia mcr-1. Acest caz a stârnit o adevărată alarmă medicală, întrucât, dacă s-ar răspândi, acest gen de bacterii ar putea ucide milioane de persoane în următorii ani.


Cu toţii ştim că nu este bine să luăm antibiotice de capul nostru, ci doar la indicaţia medicilor. Antibioticele pe de o parte ne pot elibera de „duşmani” (bacteriile), pe de alta însă generează bacterii din ce în ce mai rezistente la acest gen de tratament. Mutaţiile genetice ale bacteriilor le fac rezistente la diverse tipuri de antibiotice, însă până acum se reuşea punerea la punct de noi medicamente capabile să învingă în lupta cu „inamicul”.

Recent a fost dată o adevărată alarmă în lumea medicală, întrucât a fost descoperită o bacterie care rezistă la toate tipurile de antibiotice, inclusiv la cele mai puternice. Acest gen de bacterie a fost descoperit la o femeie de 49 de ani din SUA (Pennsylvania), în analiza urinei. Au fost alertaţi experţii de la ministerul apărării american, care au constatat că este vorba despre o bacterie de tipul escherichia coli, care însă avea o mutaţie genetică, mcr-1, care o făcea rezistentă la antibiotice. A fost încercat inclusiv un tratamnt cu colestina, cel mai pueternic tratament pentru bacterii de acest gen care se aplică în cazurile grave, cazuri „de coşmar”, aşa cum au fost denumite de către medici, întrucât pot ucide chiar şi 50% dintre cei afectaţi.

Sursă info.

Sursă foto.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA