spot_img
Acasăoameni noiAJUTAȚI DE STAT – „Stăpânii” de sclavi de la Berevoiești beneficiază de...

AJUTAȚI DE STAT – „Stăpânii” de sclavi de la Berevoiești beneficiază de ajutoare sociale

DISTRIBUIȚI

AJUTAȚI DE STAT  Paisprezece dintre persoanele arestate preventiv în dosarul de trafic de persoane din Berevoiești, județul Argeș, beneficiază de ajutoare de la stat în valoare de câteva sute de lei,  arată primele verificări făcute la Primăria din localitate de Corpul de control al Prefecturii Argeş, potrivit News.ro.

În dosarul sclaviei de la Berevoiești au fost arestați 38 de suspecți. 14 dintre aceștia figurează în evidenţele Primăriei din localitate ca beneficiari de ajutoare sociale, a declarat, miercuri, prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare. Acesta a precizat că  fiecare dintre beneficiarii de ajutoare sociale de la Berevoeşti primea lunar, prin Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Argeş, o sumă în cuantum de câteva sute de lei.

Informațiile au fost făcute publice în urma verificărilor efectuate de Corpul de Control al Prefecturii Argeș la Primăria Berevoeşti.

Primarul comunei Berevoiești, Florin Proca, declara, la scurt timp de la debutul anchetei, că în zona în care locuiesc familiile vizate în acest dosar există aproximativ 230 – 240 de beneficiari de ajutoare sociale, edilul menţionând că, întrucât aceştia îndeplinesc toate condiţiile pentru a primi ajutoare de la buget, autorităţile nu le pot refuza acest drept.

Un număr de 38 de suspecţi, din comuna argeşeană Berevoeşti au fost reţinuţi arestați preventiv. Persoanele vizate în acest caz sunt suspectate că, începând cu anul 2008 şi până în prezent, au constituit mai multe grupuri infracţionale organizate structurate pe baza relaţiilor de familie, care au recrutat aproximativ 40 de persoane minore şi majore prin constrangere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau acestea le-au exploatat, supunându-le la executarea de munci şi îndeplinirea de servicii în mod forţat.

 

Sursă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA