spot_img
AcasăEvenimentAJUTĂ MAMA ŞI COPILUL! EI DEPIND DE TINE! - Peste 1.000 de...

AJUTĂ MAMA ŞI COPILUL! EI DEPIND DE TINE! – Peste 1.000 de maramureşeni au participat la Marşul pentru viaţă

DISTRIBUIȚI

AJUTĂ MAMA Sâmbătă, 25 martie, de Buna Vestire, în Baia Mare, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Iustin al Maramureşului şi Sătmarului, s-a desfăşurat a doua ediţie a „Marşului pentru viaţă”, organizat de Asociaţia „Maramureş pentru Viaţă şi Familie”, preşedinte Marius Sima, şi Asociaţia Tinerilor Ortodocşi de pe lângă Catedrala Episcopală Maramureşeană (ATOCEM), preşedinte diacon Ionuţ Pleş, în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului.

AJUTĂ MAMA Manifestarea a purtat titlul generic „Marşul pentru viaţă”, 2017, la fel ca anul trecut, desfăşurat tot de Buna Vestire, sub sloganul „Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine!”.

Cei peste 1.000 de participanţi au urmat un traseu care a început din faţa Catedralei Episcopale„Sfânta Treime” şi au parcurs bulevardele din centrul nou al municipiului, cu punct final Piaţa Millenium din Centrul Vechi, în total o distanţă de circa 3 km.

Pe traseu, tinerii au purtat pancarte şi bannere de conştientizare pentru păstrarea copilului nenăscut, precum şi a susţinerii mamelor în criză de sarcină. Au luat parte, indiferent de vârstă, toţi cei care au dorit să-şi exprime ataşamentul faţă de valoarea vieţii, a maternităţii şi a familiei.

mars1

Întrunirea din Piaţa Millenium a început cu intonarea Imnului Naţional, în interpretarea Corului „Angelli” al Seminarului Teologic „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare, dirijat de pr. prof. Andrei Baboşan.

„Cerul lăuntric al ţării noastre este întunecat de norii avortului. Prin acest marş noi ne dorim să invităm pe toate persoanele doritoare să susţină valoarea familiei, a vieţii şi a maternităţii.

De aceea, noi am propus un titlu deosebit, „Calea PRO VITA”, întrucât nu dorim să conturăm două tabere, noi şi medicii, sau noi şi mamele care fac avort, ci dorim să intrăm într-un dialog constructiv cu aceştia, pentru a găsi soluţii practice, astfel încât mamele care au făcut avort să nu fie stigmatizate şi marginalizate, iar femeile care se află în criză de sarcină să poată fi sprijinite”, a spus preşedintele Asociaţiei „Maramureş pentru Viaţă şi Familie”, Marius Sima.

mars2

„Noi, Asociaţia Tinerilor Ortodocşi de pe lângă Catedrala Episcopală Maramureşeană, ne-am alăturat celorlalte asociaţii pentru a organiza acest marş pentru viaţă. Viaţa este un dar de la Dumnezeu, a spus diacon Ionuţ Pleş.

În fiecare dar se regăseşte dăruitorul. Dacă viaţa este un dar de la Dumnezeu, înseamnă că în fiecare dintre noi se regăseşte Dumnezeu. Şi atunci, pentru a nu rămâne indiferenţi, ne-am hotărât să organizăm acest marş pentru a preţui viaţa”, au declarat reprezentanţii ATOCEM.

mars

Au vorbit participanţilor Marius Sima, Adina Sanda Pleş, Manuel Ardelean şi Dana Ardelean, de la Asociaţia “Picioruşe”, iar un grup al ATOCEM a cântat imnul „Alege viaţa”, compus de prof. dr. Cosmin Lauran.

 

sursa foto facebook

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA