AcasăActualitateSocialAGRICULTURA - FCBR vrea ca MADR să stabilească valoarea PNDC la bovine...

AGRICULTURA – FCBR vrea ca MADR să stabilească valoarea PNDC la bovine pentru acest an până la finalul lunii aprilie

DISTRIBUIȚI

Membrii Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România (FCBR) vor să determine Ministerul Agriculturii să stabilească valoarea subvenţiilor naţionale acordate în acest an crescătorilor de bovine până cel târziu la finalul lunii aprilie, dar şi să reintroducă viza asociaţiilor pe cererile de plată pentru CNDP.

Aceste obiective au fost cuprinse în Programul de activităţi al FCBR, aprobat la Adunarea Generală din 7 februarie a.c., care a reunit, la Târgu Mureş, crescători de bovine din toată ţara.

Alături de membrii FCBR, la Adunarea Generală au fost invitaţi şi reprezentanţi ai AGCTR, ai Holstein Ro şi ai Asociaţiei Crescătorilor de Bovine pentru Carne. Cele patru organizaţii reprezentative ale crescătorilor de bovine au hotărât să semneze împreună un protocol de colaborare pentru a forma o voce comună în toate discuţiile şi negocierile purtate cu instituţiile statului privind sectorul de creştere a bovinelor din România. „Avem un acord din discuţiile anterioare, iar în 11 februarie ne întâlnim la ANARZ şi sperăm să semnăm un protocol prin care să nu mai meargă nici o asociaţie la nici o întâlnire cu nici o instituţie a statului fără a ne consulta toţi patru preşedinţii între noi”, ne-a spus Claudiu Frânc, preşedintele FCBR, după Adunarea Generală.

Tot în cadrul AG din 7 februarie, membrii FCBR au hotărât ca echipa de conducere a Federaţiei să rămână aceeaşi şi în 2013.
În cele cinci ore ale întâlnirii de la Târgu Mureş au fost prezentate şi realizările, dar şi problemele nerezolvate în 2012. O parte dintre acestea, precum aprobarea unor reglementări speciale privind sectorul laptelui („pachetul lapte”), pentru care actul normativ a fost finalizat de grupul de lucru în mai 2012, adoptarea legii pajiştilor, înfiinţarea camerelor agricole sau înfiinţarea punctelor locale de sacrificare a animalelor se regăsesc şi în Programul de activităţi al FCBR pe 2013.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA