AcasăActualitateSocialAgresarea, amenințarea și vătămarea personalului sanitar, se pedepsește cu închisoare de la...

Agresarea, amenințarea și vătămarea personalului sanitar, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 12 ani!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Senatul a adoptat tacit, luni, un proiect de lege care prevede pedepse pentru agresiuni împotriva medicilor, asistenţilor medicali, şoferilor de autosanitară, ambulanţierilor sau împotriva oricărui fel de personal din sistemul sanitar aflat în exerciţiul funcţiunii. Proiectul de lege pentru completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii este propus de Guvern şi va fi dezbătut de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional.
Potrivit proiectului, vătămarea corporală gravă săvârşită împotriva unui medic, asistent medical, şofer de autosanitară, ambulanţier sau orice fel de personal din sistemul sanitar, aflat în exerciţiul funcţiunii sau pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii, ar urma să fie pedepsită cu închisoarea de la trei la 12 ani.
Proiectul mai propune, printre altele, ca lovirea sau orice acte de violenţă săvârşite împotriva acestor persoane să fie pedepsite cu închisoarea de la şase luni la trei ani, iar ameninţarea acestui personal, cu închisoarea de la şase luni la doi ani sau cu amenda.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA