Acasă slolvacia AGENDA SĂPTĂMÂNII 9-14 OCTOMBRIE – Află ce evenimente se desfășoară la Biblioteca...

AGENDA SĂPTĂMÂNII 9-14 OCTOMBRIE – Află ce evenimente se desfășoară la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare

DISTRIBUIȚI

AGENDA SĂPTĂMÂNII 9-14 OCTOMBRIE Luni, 9 octombrie, la ora 10, în Sala de conferinţe va avea loc colocviul anual al bibliotecarilor din bibliotecile publice din judeţul Maramureş, cu tema „Bibliotecarul – între profesie şi vocaţie”.

La eveniment sunt invitaţi să participe toţi bibliotecarii activi din bibliotecile publice din judeţ.

Tot luni, dar începând cu ora 17, în Salonul Artelor, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş în colaborare cu Asociaţia Artiştilor Plastici „Alexandru Şainelic” şi Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” organizează vernisajul expoziţiei de pictură de grup intitulate „Prietenii culorilor”.

Expun artiştii plastici Maria Berciu, Gheorghe Făt, Florica Radu, prezintă dr. Ştefan Mariş.

Marţi, 10 octombrie, începând cu ora 17, Holul mare va găzdui vernisajul expoziţiei personale de pictură intitulate „Grădina mea cu flori” a artistei plastice Agatha Hory.

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 10-24 octombrie, conform orarului bibliotecii.

Miercuri, 11 octombrie, la ora 14, în Sala de conferinţe, Fundaţia CDIMM Maramureş în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” organizează premierea concursului de fotografie „Programul Erasmus, de 30 de ani schimbă vieţi”.

La ora 17, în Sala de conferinţe, Asociaţia Citymakers în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” organizează o întâlnire în cadrul proiectului „Boosting social innovation”.

Joi, 12 octombrie, la ora 13, în Sala de conferinţe, Editura Limes în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” şi Academia Româno-australiană pentru cultură şi ştiinţă vă invită la lansarea cărţii „Insula cuvintelor de acasă”, semnată de scriitorul român, trăitor în Australia, Daniel Ioniţă. Cartea este publicată la Editura Limes, Cluj-Napoca, 2017.

În cadrul acestei întâlniri va avea loc şi lansarea cărţilor „Poeme cifrate multilingve”, autor George Roca, şi „Oglindă în timp”, autoare Florica Bud. Prezintă Teodor Ardelean, George Achim, Mircea Petean, Săluc Horvat, Delia Muntean, Daniela Sitar-Tăut.
Cântă Adrian Ivaniţchi, Cătălin Condurache.

Vineri, 13 octombrie, începâns cu ora 13, în Salonul Artelor, Departamentul pentru cultură al Episcopiei Greco-Catolice a Maramureşului organizează conferinţa „Şcoala Ardeleană – Memorie şi actualitate”.

Tot vineri, la ora 14, în Sala de conferinţe va avea loc lansarea trilogiei „Puzzle… în toate sensurile”, semnată de Teo Moldovan, alias Teo Banal, apărută la Editura Ecou Transilvan, Cluj-Napoca, 2017.

Vor lua cuvântul despre carte şi autor Mihai Ganea, Virginia Paraschiv, Lucian Velea, Susana Taloş, Mureşan Constantin, Lucia Moldovan.
Moderator: Antonia Bodea, Editura Ecou Transilvan.

În aceeaşi zi, la ora 17, în Sala de conferinţe se va desfăşura etapa locală a celei de-a doua ediţii a concursului „We like to movie”, care dorește să dezvolte latura artistică a tinerilor pasionați de cinematografie. Premiul cel mare este în valoare de 300 de lei. Evenimentul este organizat de InterAct Club Baia Mare în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”.

Sâmbătă, 14 octombrie,la ora 11, în Sala cenaclu se întruneşte Cenaclul Scriitorilor Maramureş (preşedinte: Florica Bud).

Informaţii furnizate de Stefan Selek, bibliotecar, Biblioteca Judeteana “Petre Dulfu” Baia Mare

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline

Crap Art

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

ZIUA ACCIDENTELOR ÎN BAIA MARE – Doi motocicliști au ajuns în spital

Accident pe bulevardul București Ieri, în jurul orei 15:50, poliţiştii din Baia Mare au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier pe Bulevardul...

COVID-19 MARAMUREȘ – Număr RECORD de noi îmbolnăviri în județ. Avem și un nou deces

Până astăzi, 14 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 68.046 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 31.920 pacienți...

Gazduirea VPS: pentru ce proiecte este utila?

Gazduirea VPS este o alegere excelenta pentru dezvoltatorii web, webmasteri, revanzatori si pentru cei care detin website-uri care au nevoie de resurse consistente.Gazduirea VPS...

CRIMA CARE ÎNGROZIT BAIA MARE – Alex Jiga, cel care a violat-o și ucis-o pe micuța Estera, în vârstă de numai 4 ani, nu...

Acum câteva zile, justiția a vorbit în cazul crimei care a îngrozit Maramureșul. Ucigaşul micuţei Estera a fost condamnat și va fi internat 15...

ACCIDENT ÎN BAIA MARE – Carambol cu trei mașini, una răsturnată, pe strada Progresului

Un accident rutier cu trei autoturisme implicate a avut loc azi-dimineață pe strada Progresului din Baia Mare, la intersecția cu strada B. Delavrancea. Una...