Acasă Actualitate 112 AFLĂM DE LA ITPF SIGHETU MARMAŢIEI - Ţigări de contrabandă ascunse în...

AFLĂM DE LA ITPF SIGHETU MARMAŢIEI – Ţigări de contrabandă ascunse în bidon la Bogdan Vodă

DISTRIBUIȚI

AFLĂM DE LA ITPF SIGHETU MARMAŢIEI Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au depistat, în urma unor acțiuni desfășurate în zona de competență, peste 10.000 pachete țigări, marfă care urma să fie comercializată pe piața neagră de desfacere din zonă.

În 7 martie, în jurul orei 14.30, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului PF Vișeu de Sus au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Pe timpul acțiunii, un echipaj mobil al poliției de frontieră a depistat, pe raza localității Bogdan Vodă, jud. Maramureș, o autoutilitară condusă de către Ioan G., în vârstă de 49 ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș.

În urma controlului efectuat asupra autoutilitarei, polițiștii de frontieră au descoperit un recipient de plastic (bidon) în care se aflau ascunse mai multe pachete cu țigări.

Ei au luat măsura conducerii bărbatului la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, unde, în urma inventarierii țigărilor, a rezultat cantitatea de 343 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 4.000 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Autoutilitara în cauză a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În dimineața zilei de 7 martie, în jurul orei 07.15, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației au observat, în apropierea frontierei de stat, un grup de persoane care transporta de la frontiera de stat către interiorul țării mai multe colete voluminoase.

În momentul în care aceștia au observat patrula poliției de frontieră, au abandonat țigările și au fugit spre localitatea Straja.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, efectuând somațiile legale prin voce și, deoarece bărbații nu s-au supus acestora, au fost executate cinci focuri de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederilor legale.

Ei au informat autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și verificare a zonei.

La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit cinci colete voluminoase cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 8.780 pachete cu țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de aproximativ 103.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale.

În cadrul unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate, un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul PF Sighetu Marmației a descoperit într-o zonă muntoasă împădurită, doua colete care conțineau țigări.

Drept urmare, coletele au fost duse la sediul sectorului, concomitent cu luarea unor măsuri specifice de supraveghere a zonei.

În urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 1.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 11.700 lei.

Se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Informaţii furnizate de ITPF Sighetu Marmaţiei

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA