AcasăActualitate112AFLĂM DE LA IJJ MARAMUREŞ - Manifestări sportive, în ordine şi siguranţă

AFLĂM DE LA IJJ MARAMUREŞ – Manifestări sportive, în ordine şi siguranţă

DISTRIBUIȚI

AFLĂM DE LA IJJ MARAMUREŞ Jandarmii maramureşeni vor asigura măsurile de ordine  publică la competiţiile sportive ce vor avea loc în acest sfârşit de săptămână acţionând pentru a preîntâmpina eventuale acte de tulburare a ordinii publice sau a unor fapte antisociale.


Sâmbătă, 21 aprilie, între orele 16:00 şi 18:00, pe stadionul „Viorel Mateianu” din localitatea Baia Mare se va desfăşura meciul de fotbal dintre echipele CS Minaur Baia Mare şi CS Comuna Satulung, etapa a XV-a, meci din cadrul Ligii a IV-a, seria Sud.

Între orele 17:00 şi 19:00, pe stadionul din localitatea Săsar, comuna Recea, se va desfăşura meciul de fotbal dintre echipele A.C.S. Fotbal Comuna Recea şi  C.F.R. Cluj 2, meci din cadrul Ligii a III-a.

Duminică, 22 aprilie, între orele 16:00 şi 18:00, pe stadionul din localitatea Moisei, se va desfăşura meciul de fotbal dintre echipele Zorile Moise şi Bradul Vişeu de Sus, din Liga a IV-a, seria Nord.

Jandarmeria Maramureş recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

Intrarea şi accesul publicului, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului se realizează cu agenţi ai societăţii de pază şi protecţie contractată de către organizator. Jandarmeria informează suporterii că legislaţia în vigoare interzice persoanelor fizice deţinerea, folosirea sau efectuarea oricăror operaţiuni cu materiale pirotehnice, spectatorii nu au voie să introducă în stadion astfel de obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor.

De asemenea, spectatorilor le este interzis să pătrundă în stare vădită de beţie sau să consume băuturi alcoolice în arena sportivă;

să introducă băuturi alcoolice, materiale pirotehnice, arme ori alte obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenţă în arena sportivă;

să introducă în arena sportivă inscripţii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conţinut obscen sau care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel, să arunce asupra celorlalţi spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, precum şi în direcţia suprafeţei de joc cu obiecte de orice fel;

să pătrundă pe spaţiul de joc;

să săvârşească fapte, acte sau gesturi obscene, să profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum şi ameninţări cu acte de violenţă împotriva celorlalţi spectatori, oficiali, jucători sau la adresa forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă;

să îşi ascundă faţa cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii, cu intenţia de a împiedica identificarea; să împiedice acţiunea forţelor pentru asigurarea sau restabilirea ordinii publice.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe 112.

Informaţii furnizate de cpt. Radu Vasile Nicolae, purtător de cuvânt al IJJ Maramureş

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA