spot_img
AcasăberzmudeAflă totul despre alegerile locale (2). Documente necesare candidaţilor pentru înscriere în...

Află totul despre alegerile locale (2). Documente necesare candidaţilor pentru înscriere în competiția electorală

DISTRIBUIȚI

În conformitate cu prevederile art.45, art.48 alin (1) şi (2), art. 49 alin (1) şi (5) şi ale art.53 din Legea nr.67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Biroul Electoral Central a stabilit prin  Hotărârea nr.5/2012 documentele care trebuie să însoţească listele de candidaţi la alegerile locale din 10 iunie.
Acesta sunt: declaraţia de acceptare a candidaturii, conform modelului prevăzut în anexa nr. 8 la HG nr. 148/2012; declaraţia de avere şi declaraţia de interese, conform modelelor stabilite la în anexele la Legea nr.176/2010; declaraţia pe propria răspundere că a avut sau nu calitatea de lucrător al Securităţii sau colaborator al acesteia, conform modelului prevăzut în anexa la OG 24/2008, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 293/2008  (sunt exceptaţi de la această obligaţie candidaţii care la data de 22 decembrie 1989 nu împliniseră vârsta de 16 ani). Documentele prevăzute la alin.1 lit. a) şi c) se depun în patru exemplare, iar documentele prevăzute la alin (1) lit. b) în două exemplare. Documentele prevăzute la alin (1) se semnează şi datează olograf.
Pe lângă documentele prevăzute de legislaţia în vigoare, cetăţenii celorlalte state membre ale Uniunii Europene trebuie să depună şi o copie a unui document care atestă adresa din România sau o copie a unui document emis de Oficiul Român pentru Imigrări, precum şi o declaraţie pe proprie răspundere, semnată şi datată olograf.  Documentele prevăzute la alin (1) se depun în patru exemplare.
Candidaţii independenţi trebuie să depună un exemplar în orginal şi trei copii ale listei susţinătorilor
Candidaţii independenţi trebuie să depună pe lângă documentele prevăzute la art.1 alin (1) un exemplar în original şi trei copii ale listei susţinătorilor, conform modelelor prevăzute de anexele 10-12 la Hotărârea Guvernului nr. 148/2012.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA