AcasăEvenimentAFLĂ PROGRAMUL – A III-a ediție a Festivalului de Vin și Gastronomie...

AFLĂ PROGRAMUL – A III-a ediție a Festivalului de Vin și Gastronomie Baia Mare are loc în perioada 15-16 septembrie, la „La Fontana”

DISTRIBUIȚI

AFLĂ PROGRAMUL  Pentru al 3-lea an la rând, complexul La Fontana din Baia Mare organizează Festivalul de Vin și Gastronimie. Băimărenii curioși să afle mai multe despre arta vinului și de cum se completează perfect acesta cu diverse sortimente culinare sunt așteptați în zilele de 15 și 16 septembrie la „La Fontana”, situată pe strada Cloșca, numărul 11.

Peste 120 de vinuri elaborate de oenologi de la 17 crame îi așteaptă pe cei care vor trece pragul festivalului.

Crame participante: Alira, Aurelia Vișinescu, Budureasca, Chateou, Vartely, Corcova, Cricova, Domeniile Cotnari, Domeniul Vladoi, Fort Silvan, Gîrboiu, Halewood, Metamorfosis, Nachbil, Oprișor, Petro Vaselo, Rătești și Recaș.

În ceea ce privește partea de gastronomie, și în acest an vor fi prezente nume cunoscute ale bucătăriei. Este vorba despre bucătarii Horia Șimon, Paul Siserman, Adi Pop, Dan Munteanu și Bogdan Farcas.

Revenind la vinuri, băimărenii vor putea participa și la masterclass-uri susținute de sommelieri renumiți: Marian Timofti, Septimiu Crișan, Răzvan Demian, Mihai Manolache, Nicolaie Pop, Sergiu Chifor și Adriana Moldovan. Masterclass-urile vor avea loc după cum urmează:

15 septembrie, ora 18:00: „Vinificarea vinurilor albe, între tradiție și modernism”, prezintă Mihail Manolache

15 septembrie, ora 19:00: „Rose – un trend mereu la modă”, prezintă Mirela Hizer

16 septembrie, ora 18:00: „Distilate – de la vin la… divin”, prezintă Răzvan Demian

16 septembrie, ora 19:00: „Vinuri roșii – cupaj sau monovarietal?”, prezintă Septimiu Crișan

16 septembrie, ora 20:00: „Bucătăria românească, încotro?”, prezintă Paul Siserman și Horia Șimon.

Organizatorii festivalului arată că intrarea la masterclass-uri este liberă, cu condiția achiziționării brățării de intrare la festival. Mai mult, deoarece locurile sunt limitate, acestea trebuie rezervate din timp (rezervări pot fi făcute la numărul de telefon: 0756 211 098 – Sergiu Chifor).

Prețul unei brățări de acces la festival este de 70 de lei pe zi. În acestea sunt incluse degustările din cele peste 120 de etichete de vinuri, preparatele gastronomice asociate pe măsură și accesul la masterclass-uri. Organizatorii spun că pe cei prezenți îi vor aștepta și alte surprize la fața locului.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA