spot_img
AcasăLifestyleAfla de ce un dezinfectant instrumentar trebuie sa fie prezent mereu in...

Afla de ce un dezinfectant instrumentar trebuie sa fie prezent mereu in cabinetul tau!

spot_img

DISTRIBUIȚI

In ziua de astazi, ai la dispozitie foarte multe metode de dezinfectare a obiectelor – cu lumina UV, cu abur si asa mai departe. Evident, aceste metode erau disponibile si inainte, dar se poate spune ca pandemia de COVID-19 le-a facut mai cunoscute. In alta ordine de idei, tratarea unui instrument medical cu un dezinfectant instrumentar nu este de ajuns – totusi, nu poti sari peste acest pas.

Atunci cand vine vorba de dezinfectarea instrumentarului, orice medic sau asistent stie – sau ar trebui sa stie – care sunt cei trei pasi care trebuie urmati pentru a asigura o sterilizare corespunzatoare.

De ce este necesara dezinfectarea echipamentelor medicale?

Desigur, faptul ca instrumentele sunt curate este doar unul din motive – de altfel, acestea ar putea fi curatate si cu un detergent lichid. Problema este ca acesta din urma nu are aproape niciun beneficiu din punct de vedere al dezinfectarii si sterilizarii.

  • Prin folosirea unui dezinfectant instrumentar si a altor metode esentiale, sunt eliminate particulele straine, sangele, materia biologica si alte impuritati care pot ramane pe suprafata echipamentelor medicale;
  • Dezinfectia scade si numarul de bacterii nesterilizate de pe o anumita suprafata;
  • In acelasi timp, procesul de dezinfectie previne si coroziunea instrumentarului medical. Dat fiind costurile ridicate ale acestui tip de echipament, deteriorarea nu este o optiune;

Depunerile si bacteriile ramase pe suprafata instrumentarului pot deveni deveni un teren favorabil reproductiei germenilor. Un dezinfectant instrumentar elimina complet aceste bacterii si depuneri.

Pe scurt, in timp ce o simpla spalare sub jetul de apa pur si simplu imprastie microbii pe suprafata unui obiect, procesul de dezinfectie garanteaza curatarea impecabila a acestuia din punct de vedere biologic.

Care sunt cei trei pasi ai procesului de dezinfectare?

Dupa cum a fost mentionat, folosirea unui dezinfectant instrumentar este doar unul dintre pasii necesari sterilizarii corespunzatoare.

Curatenia – inaintea dezinfectarii sau sterilizarii in sine, trebuie sa efectuezi mereu o runda de curatenie. Aceasta implica spalarea simpla a instrumentarului medical.

Dezinfectarea – aici vei avea nevoie de un dezinfectant instrumentar de calitate si mereu la indemana. Aceasta substanta elimina bacteriile de pe suprafata echipamentelor si le pregateste pentru etapa de sterilizare;

Sterilizarea – aceasta etapa se poate realiza prin mai multe moduri si prin intermediul mai multor tipuri de aparate specializate. De exemplu, sterilizarea se poate realiza cu abur, cu diferite substante chimice sau prin diverse tratamente cu rol de dezinfectare si sterilizare.

Asadar, vei avea mereu nevoie de un dezinfectant conceput special pentru instrumentarul medical in cabinetul tau – asta daca vrei sa asiguri sterilizarea corespunzatoare a tuturor instrumentelor pe care le folosesti cu regularitate.

De unde poti cumpara dezinfectant instrumentar cu adevarat eficient?

Daca vrei sa iti echipezi cabinetul cu produse dezinfectante de calitate si la un pret avantajos, acceseaza magazinul online eDezinfectanti.ro – ai la dispozitie o gama larga de produse de curatenie, dezinfectare si sterilizare, ideale pentru aproape orice tip de afacere.

Nu uita ca, dat fiind contextul actual la nivel global, dezinfectarea corespunzatoare este extrem de importanta, mai ales cand vine vorba de instrumentar medical. Acest tip de obiecte, curatate intr-un mod necorespunzator, pot duce la infectii grave care iti pot pune in pericol cariera.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA