AcasăAlteleEconomicAFLĂ... - Ce taxe nu mai plătim din luna februarie

AFLĂ… – Ce taxe nu mai plătim din luna februarie

spot_img

DISTRIBUIȚI

AFLĂ Ce taxe nu mai plătim din luna februarie. Potrivit legii care elimină cele 102 taxe nefiscale, și care intră în vigoare începând cu 1 februarie, românii nu vor mai plăti pentru eliberarea unui pașaport electronic și pentru a pașaportul simplu temporar.

AFLĂ Scăpăm și de taxa de cazier fiscal, în valoare de 20 lei și de timbrul de mediu pentru autoturisme. Mai mult decât atât, nu se va mai plăti nici taxa de cazier judiciar.

Legea modifică Ordonanța Guvernului nr. 24/1992 privind stabilirea anumitor servicii publice și a taxelor percepute pentru prestarea acestora pe teritoriul României.

Astfel, se elimină taxele pentru liberarea unui pașaport electronic, a unui pașaport simplu temporar sau a altui document de trecere a frontierei, procurarea unui act judiciar sau extrajudiciar, la cererea unor persoane fizice sau juridice străine, eliberarea de adeverințe, precum și alte servicii prestate de autorități (Dir Gen Pașapoarte MAI + Dep Consular MAE + Insp Gen Imigrari + DEPABD), în valoare de 22 lei.

Alte taxe eliminate:

  • Acordarea cetățeniei române (ANC) – 191 lei
  • Acordarea/Redobândirea cetățeniei române (ANC) – 191 lei
  • Supralegalizarea sigiliilor și a semnăturilor de pe un act oficial (Dep Consular MAE) – 25 lei
  • Supralegalizarea sigiliilor și a semnăturilor de pe un certificat de origine a mărfurilor, de pe o factură comercială sau de pe orice alt document cerut la exportul ori importul mărfurilor (Dep Consular MAE) – 47 lei
  • Identificarea unei persoane pe teritoriul României (Insp Gen Imigrari + DEPABD) – 35 lei

Din 1 februarie scăpăm și de taxa de cazier fiscal, în valoare de 20 lei și de timbrul de mediu pentru autoturisme. De asemenea, nu mai plătim taxa radio-tv.

Se elimină, totodată, și taxa de 10 lei pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar. Prevederea este valabilă atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice.

Prin  Legea  nr. 1/2017 din 6 ianuarie 2017 privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, ce intră în vigoare la data de 1 februarie 2017, a fost abrogată prevederea referitoare la încasarea taxei în cuantum de 10 lei necesară pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar persoanelor fizice şi juridice.

Astfel, începând cu această dată, la primirea cererii de obţinere a certificatului de cazier judiciar, nu se va mai solicita chitanţa prin care se face dovada achitării taxei de 10 lei.

continuarea citeşte AICI

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA