spot_img
AcasăActualitateSocialAflă aici ce s-a întâmplat de-a lungul timpului într-o zi de 25...

Află aici ce s-a întâmplat de-a lungul timpului într-o zi de 25 iunie

DISTRIBUIȚI

Ortodox = Sf. M. Mc. Fevronia; Cuv. Dionisie şi Dometie; (Dezlegare la peşte).
Romano-catolic = Sf. Wilhelm, abate.
Reformat(Calvin) = Vilmos (Wilhelm).
Greco-catolic = Cuv. m. Febronia.
Mozaic = 23. Sivan 5771.
Musulman = as-sabt: 23. Radjab 1432.
1441: Prima mențiune a Adunării Țării în Moldova; în Țara Românească va fi menționată pentru prima dată în 1522.
1767 – A murit Georg Philipp Telemann, compozitor, dirijor şi organist german (n.14.03.1681).
1903 – S-a născut scriitorul britanic George Orwell („Ferma animalelor”, „1984”, „O gură de aer”, „Omagiul Cataloniei”) (m.21.01.1950).
1926 – S–a născut scriitoarea austriacă Ingeborg Bachmann. Opera scriitoarei (lirică, teatru radiofonic şi proză) este marcată de dorinţa de evadare dintr–o existenţă adversă şi năzuinţa către o existenţă plenară (“Timpul amânat”, “Bunul Dumnezeu din Manhattan”, “Malina”) (m.17.10.1973).
1928 – S-a născut Şerban Papacostea, istoric, membru al Academiei Române.
1937 – S-a născut Dorel Vişan, actor.
1950: Începutul războiului coreean, încheiat prin semnarea la Panmunjon, la 27 iulie 1953 a armistițiului dintre Republica Populară Democrată Coreeană și Republica Coreea.
1955 – A fost înfiinţată, la Bucureşti, Bibioteca Centrală de Stat, azi Biblioteca Naţională.
1963 – S-a născut George Michael (Georgios Panayiotou), cântăreţ şi compozitor britanic (Wham!).
1967 – Prima trnsmisie TV prin satelit în întreaga lume, în care s-a cântat (din studio-ul Abbey Road) „All You Need Is Love” – The Beatles.
1998: Instituirea Ordinului „Steaua României”, cu șase grade (Colan, Mare Cruce, Mare Ofițer, Comandor, Ofițer, Cavaler), cel mai înalt ordin național românesc, pentru a recompensa serviciile excepționale, civile și militare aduse statului și poporului român.
2009: A murit  Michael Jackson, interpret și compozitor american de muzică pop (n. 1958)
Michael Joseph Jackson, supranumit Regele muzicii pop, a fost un renumit cântăreț american, care a adus contribuții importante muzicii, dansului și modei. Imensul succes comercial și o viață personală mult prea controversată l-au ținut în cultura muzicii timp de patru decenii. Michael Jackson este recunoscut ca fiind cel mai de succes artist din toate timpurile potrivit Guiness World Records.
Al șaptelea copil al familiei Jackson, Michael a debutat în anul 1964 alături de frații săi, în formația The Jackson 5, ca principal vocalist, fiind cel mai tânăr membru. Și-a început cariera solo în 1971, în timp ce încă era membru al formației. Albumul Thriller (1982) rămâne cel mai vândut album din toate timpurile, Off the Wall (1979), Bad (1987), Dangerous (1991) și HIStory (1995) numărându-se și ele printre cele mai vândute albume din istorie. Michael este creditat ca fiind cel ce a transformat videoclipul dintr-un instrument de promovare într-o formă de artă desăvârșită, prin videocplipurile unor piese precum „Billie Jean”, „Beat it” sau „Thriller”, devenind primul artist de culoare care are succes la MTV. Prin intermediul prestațiilor scenice și a videoclipurilor, Michael Jackson a popularizat o serie de tehnici de dans complicate din punct de vedere fizic, precum robotul și moonwalk-ul. Stilul vocal, timbrul muzical și coregrafia lui au inspirat numeroși artiști pop, rock, R&B și hip hop, spărgând barierele dintre generații, cele culturale și cel rasiale.
Michael Jackson este unul dintre puținii artiști care au intrat de două ori în Rock and Roll Hall of Fame. Printre alte realizări se numără și 13 recorduri Guinness, incluzând recordul pentru „ cel mai de succes entertainer din toate timpurile”, 14 premii Grammy, 26 premii A.M.A.(American Music Awards), 12 premii W.M.A.(World Music Awards), 17 single-uri numărul unu în Statele Unite (incluzâd 4 ca membru al formației The Jackson 5) și vânzări de peste 800 de milioane de discuri, fiind unul dintre cei mai vânduți artiști din istorie. Michael Jackson a strâns și a donat peste 300 de milioane de dolari prin intermediul a 39 de acțiuni de caritate și prin intermediul propriei sale fundații, Fundația Heal the World.
Viața personală a lui Michael Jackson a generat numeroase controverse de-a lungul timpului. Înfățișarea lui Michael a suferit modificări încă din anii ’70, devenind tot mai alb. Deși a fost acuzat de pedofilie în 1993, ancheta penală a fost închisă din cauza lipsei de dovezi. A fost căsătorit de două ori și este tatăl a trei copii, provocând mai multe controverse în legătură cu creșterea lor. În 2005, Michael Jackson a fost judecat și găsit nevinovat de încă o acuzație de abuz sexual.
Michael Jackson a murit la 25 iunie 2009, într-un spital din Los Angeles, în urma unui stop cardiac suferit la locuința sa. Moartea lui a atras atenția întregii lumi, ceremonia de comemorare fiind urmărită de aproximativ un miliard de oameni.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA