AcasăLifestyleAflă ACUM ce se știe despre impozitele pe câștigurile din jocuri de...

Află ACUM ce se știe despre impozitele pe câștigurile din jocuri de noroc pentru anul 2022!

DISTRIBUIȚI

Cazinourile, fie ele online, fie ele stradale, reprezintă un loc în care distracția trebuie să primeze, în care te poți relaxa, în care îți poți încerca norocul cu speranța că vei avea parte de câștiguri. Însă, nu totul este despre obținerea unor premii sau despre amuzament, ci și despre responsabilități. Până la urmă, gambling-ul este destinat doar adulților, așa că de ce ar fi lipsit de taxe ori de griji?

Înainte de orice, este extrem de important să te joci într-un loc sigur, chiar dacă este virtual sau fizic, așa că alege un cazino de încredere, care are licență de funcționare din partea ONJN. Prin această atestare, ai garanția că operatorul își achită dările către stat la timp, că îți protejează informațiile personale și bancare, dar și că are platforme sigure și stabile.

Acum, că tot a venit vorba de taxe și impozite, poate te întrebi care sunt cele pe care trebuie să le achiți tu, în urma activității pe care o desfășori la cazino. Chiar dacă este deja sfârșitul acestui an, chiar dacă au fost anunțate diverse schimbări în ceea ce privește prețurile și valorile veniturilor din 2022, în ceea ce ține de jocurile de noroc, nu a fost încă nimic menționat.

Asta înseamnă că, până la noi restructurări și modificări legsilative, se vor păstra următoarele comisioane percepute de stat:

  • Dacă ai câștigat un premiu cu o valoare de până la 66.750 RON, va fi perceput un singur comision de doar 1%. Asta înseamnă că îți va fi oprită din câștig suma de cel mult 667,5 RON.
  • Dacă ai obținut un premiu cu o valoare între 66.750 RON și 445.000 RON, vor fi oprite două taxe. Una de 667,5 RON, adică cel 1% menționat anterior și una de 16% din diferența dintre suma pe care ai câștigat-o și primul prag.
  • Dacă ai norocul de a obține un premiu de peste 445 000 RON, vor fi oprite, în total, 3 taxe.
  •                  Prima este cea de 667,5 RON, adică 1% din primul prag.
  •                  A doua este un comision de 16% din diferența dintre primul și al doilea prag, adică dintre 66.750 RON și 445.000 RON
  •                  A treia este de 25% din diferența dintre al doilea prag și suma pe care ai câștigat-o.

După cum probabil ai observat deja, dacă ți-ai încercat norocul la jocuri de cazino anul acesta, nu mai este nevoie să îți bați capul cu aceste calcule. Atunci când soliciți o retragere, vor fi calculate toate taxele, iar tu vei primi suma pe care o poți folosi după bunul plac. Dările pentru activitatea din gambling îți vor fi achitate de către operator, din câștigurile pe care le obții, în funcție de valoarea acestora.

Unele persoane speră să nu fie prea mari modificările în legislație, cel puțin din acest punct de vedere, decât dacă vor fi micșorate procentele percepute. În rest, cam toată lumea se bucură că nu mai este nevoită să facă mii de calcule și să piardă timp stând în trafic ori la cozi, pentru a-și achita taxele către ANAF. Rămâne de văzut ce va aduce 2022, și din acest punct de vedere.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA