AcasăLifestyleAfecțiuni ORL pentru care trebuie să mergi la medic

Afecțiuni ORL pentru care trebuie să mergi la medic

DISTRIBUIȚI

În ziua de astăzi ai la dispoziție din ce în ce mai multe informații medicale în baza cărora poți lua cele mai bune decizii pentru sănătatea ta. Spre exemplu, acum poți contacta un specialist, poți citi despre diverse afecțiuni și poți găsi chiar și prospecte ale unor medicamente în mediul online. Totuși, există momente în care nu ar trebui să mai stai pe gânduri și să te programezi la un consult de specialitate.

Care sunt cele mai întâlnite afecțiuni ORL?

Atunci când vorbim de ORL, ne referim în principal la urechi, nas și gât. Așa că afecțiunile ORL afectează aceste părți ale corpului.

Poate una dintre cele mai cunoscute afecțiuni este amigdalita. Aceasta presupune inflamarea amigdalelor și este cauzată, de regulă, de infecția cu virusuri sau bacterii. Ca simptome ai putea să ai durere în gât, inflamații ale amigdalei, pete de culoare albă sau galbenă pe amigdale, probleme la înghițire, înțepenirea gâtului. Câteodată poate să îți apară și febra.

O altă afecțiune ORL des întâlnită este sinuzita. Aceasta duce la inflamarea sinusurilor paranazale. Poate fi cronică sau acută. Ca simptome poți să ai dureri de cap, ochi inflamați, respirație îngreunată.

Încă o afecțiune comună a ORL este otita. Aceasta afectează urechea și este întâlnită în principal la copii. Ca simptome vei regăsi durerile de urechi, senzația de urechi înfundate, greață, diminuarea auzului și secreții la nivelul urechii.

De ce e important să mergi la medic dacă prezinți simptomele unei boli?

Cu toate că în ziua de azi ai acces la foarte multe informații medicale, numai un specialist îți poate da un diagnostic corect.

Spre exemplu, unele dintre simptomele afecțiunilor ORL seamănă foarte mult cu gripa, iar în lipsa unui consult poate ai fi înclinat să iei un tratament pentru gripă. Administrarea unui tratament greșit și netratarea afecțiunii reale îți pot agrava situația.

Unele simptome ca durerea de cap, oboseala și febra pot fi semne ale unor boli cardiovasculare pentru care ar trebui să mergi la cardiologie cluj. Și în acest caz un tratament luat “după ureche” poate conduce la o agravare a stării de sănătate.

Afecțiunile ORL necesită consult și tratament dat de medic, altfel lucrurile pot lua o turnură nu foarte plăcută. Nu ezita să îți faci o programare la un specialist în cazul în care prezinți simptomele unei boli. Folosește în favoarea ta informațiile pe care le găsești și ia deciziile cele mai bune pentru a-ți menține o stare bună de sănătate.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA