AcasăAlteleEconomicAFACERE PROFITABILĂ - DIICOT cumpără la suprapreţ calculatoare de la un client...

AFACERE PROFITABILĂ – DIICOT cumpără la suprapreţ calculatoare de la un client DNA

spot_img

DISTRIBUIȚI

AFACERE PROFITABILĂ Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a cumpărat calculatoare, fără licitaţie, de la un om de afaceri trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru că ar fi dat şpagă în schimbul unui contract cu statul.

Mai mult, plecând de la specificaţiile tehnice ale computerelor, prezentate în caietul de sarcini, se poate constata că acestea au fost achiziţionate la un preţ dublu faţă de cel al pieţei, scrie Jurnalul.

DIICOT a atribuit pe 14.06.2017, în urma unei cereri de oferte, un contract privind „furnizare computere personale (unitate de bază, monitor, tastatură, mouse) cu OS Windows 10 Professional x64 şi suită Microsoft Office 2016 x64, preinstalate şi activate în limba română”.

Criteriul a fost preţul cel mai scăzut, iar ofertantul câştigător este Maguay Computers SRL din Bucureşti. Firma va primi de la DIICOT 593.000 de lei, fără TVA, în condiţiile în care valoarea estimată iniţial a contractului era de 600.000 lei. Au mai depus oferte Net Brinel SRL, Phoenix IT SRL şi Silva Sistems SRL.

Potrivit caietului de sarcini, DIICOT a cumpărat 100 de calculatoare cu procesor Intel Core i5 3Ghz generaţia 7 cu memorie 4 GB şi 50 de computere cu procesor Intel Pentium G4400 3,3 Ghz cu memorie 4 GB. La un cost total al achiziţiei de 593.000 lei, rezultă un preţ mediu de aproape 4.000 lei, fără TVA, pentru un singur calculator.

La o simplă căutare pe site-urile de specialitate, găsim computere cu specificaţii similare sau chiar mai bune, care pot fi cumpărate şi cu 2.000 de lei bucata, cu TVA inclus. Asta fără a mai aduce în discuţie faptul că la o achiziţie de 150 de unităţi era de la sine înţeles şi un discount din partea comerciantului.

Continuarea AICI

foto

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
TE-AR MAI PUTEA INTERESA